Eva Dahlgren

Eva Dahlgren fyllde nyligen 60 år, något som fått den folkkära artisten att se på sitt liv med ny blick. I podcasten Nemo möter en vän berättar hon hur plötsligt insåg att hon kommit mer än halvvägs i livet, och hur det var hög tid att ta tag i allt det där som hon skjutit på framtiden.

– Några veckor innan jag skulle fylla så var jag lite vemodig. Det är ju ändå 60 år av ens liv och jag menar, jag har ju inte 60 år kvar. Allt det där man sa: ”Det där ska jag göra sen” har helt plötsligt blivit nu och då blir det lite skarpt läge på det, säger Eva Dahlgren i Nemo Hedéns podcast.

Därför har artisten valt att numera vara sitt allra bästa jag, efter milstolpen.

– Vad ska jag välja av alla de här grejerna som jag vill göra? Så det blev lite vemodigt och lite: ”Hur har jag varit i livet, har jag varit snäll? Har jag varit min bästa människa?” Nej, kanske inte. Okej. Sen fyllde jag 60 och så kände jag att då får jag väl bli min bästa människa från och med nu, säger hon.

Eva Dahlgrens sorg efter Marie Fredrikssons död

Kanske påverkas Dahlgren också av vännen Marie Fredriksson, som gick bort bara 61 år gammal i december förra året. I Nemo möter en vän berättar Vem tänder stjärnorna-artisten om sorgen efter artisten, som hon vuxit upp med i musikbranschen.

Marie Fredriksson gick bort i december förra året, bara 61 år gammal. Foto: TT.

– Saknar henne enormt mycket. Vi var kompisar sen vi var små typ. Inte små, men unga i den här branschen. Vi var 20 när vi började. Hon var väldigt lätt och skön och du vet: ”Ja, nu skiter vi i det här Eva, nu går vi vidare”, mycket så var det. Jag saknar henne enormt, säger Eva Dahlgren i Nemo möter en vän.

Läs mer:

11 oväntade saker du inte visste om Jenny Strömstedt
Carina Bergs tårar efter beslutet med familjen
Så ser Lena Philipsson och Måns Herngrens barn ut i dag

Mer läsning

Femina