Merja Haanpää om deltagandet i Hotell Romantik
2:60

Efter reklamen: Merja Haanpää om deltagandet i Hotell Romantik

(2:60)

Slå på ljud

Den 71-åriga Lars Melander från Stockholm, var en av 28 singlar som sökte kärleken i premiärsäsongen av SVT:s nya dejtingserie Hotell Romantik.

Med sina danssteg och inbjudande sätt, blev han snabbt intressant för en och annan kvinnlig deltagare på hotellet.

– Jag är jättenöjd med allting. Jag åkte ju ner till Davos och kände ”wow, att jag får vara med om det här”. Jag tycker det var så skönt att vi alla var singlar. Alla hade samma målsättning. Då stortrivdes man. Jag släppte allt, berättade Lasse för Femina inför säsongsavslutningen nyligen.

Dessvärre hittade han inte kärleken under sin medverkan, men han har vunnit mycket annat. Bland annat har han träffat schlagerikonen Towa Carson – som fick upp ögonen för honom i samband med hans tv-debut.

Merjas träff med Göran efter Hotell Romantik: ”Någon form av mystik”

Lasses kärleksresa under inspelningen av Hotell Romantik

Lars, som är älskar att dansa, insåg efter programmet att hans approach till dans hade skapat stora frågetecken hos de singlar som uttryckt intresse för honom.

– Jag försökte dansa med alla tjejerna. Jag är ju van att dansa och på vår dansklubb med socialdans, då byter man ju partner efter två till fyra låtar. Det är bara artigt. Så jag gjorde likadant i Davos. Men nu har jag ju förstått att tjejerna tyckte att jag hoppade runt.

Trots insikten bedyrar Lars att han är nöjd över sin egen insats och hur han porträtterats i programmet. Han passar också på att lyfta produktionens och programledarnas insats, deras proffsighet och varma mottagande på plats.

Lars Melander och Annika Cripps efter danstävlingsvinsten.

Lars Melander och Annika Cripps efter danstävlingsvinsten.

SVT

Under vistelsen på Hotell Romantik; var det framför allt två andra deltagare, Elisabeth Samuelsson och Annika Cripps, som Lars umgicks med.

– Utan att någon visste om det så blev jag ju lite betuttad i Annika. Vi vann ju danstävlingen och körde skottkärrerejset tillsammans. Jag gillade ju henne, men… Hon valde ju fel gubbe. Det var ju helt otroligt, sa han. Han fortsatte:

– De andra singlarna där trodde ju att ”det där med Lasse och Elisabeth är redan klart”, så det blev lite tokigt. Eller ja, inte tokigt, men du förstår. Hon [Elisabeth reds. anm.]säger ju att hon egentligen önskade träffa yngre män.

Lars Melander och Elisabeth Samuelsson inför rodelåkningen.

Lars Melander och Elisabeth Samuelsson inför rodelåkningen.

SVT

Towa Carson förlorade två barn – berättar om sorgen

Lars Melander: Kändisar vill dansa med mig efter programmet

Någon kärlek blev det inte på hotellet, men efter inspelningen sprang han rakt in i en stor förälskelse. Han förklarar dock att de bara är vänner i dagsläget, då hon blivit lite chockad över mediepådraget efter hans medverkan i Hotell Romantik. Han hoppas dock att det ska utvecklas till en relation i framtiden.

Ja, Lars Melander blir numera igenkänd och uppvaktad till vardags, likt många av de andra Hotell Romantik-deltagarna också vittnat om.

I en intervju med Aftonbladet berättar han hur hans medverkan gett oanade (och lyckosamma) ringar på vattnet.

– Till och med kändisar, som jag har som idoler, har velat fotografera sig med mig, berättar han glatt och utvecklar vidare:

– Towa Carson, sångerska från Eskilstuna, ville dansa och fotas med mig. Och andra har velat träffa mig.

Wow, vilken ynnest att få dansa med en stor idol!

Siw Malmkvist , Ann-Louise Hanson och Towa Carson Melodifestivalen 2020.

Towa Carson (t h) är inget annat en en levande legend i musiksverige. Framför allt i schlagersammanhang. Här med Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson på Melodifestivalens scen år 2020.

Karin Törnblom/TT
Mest läst