Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är Arne Weises fem barn – det gör alla idag

14 dec, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Arne Weise.
Julvärdarnas julvärd Arne Weise gick bort 2019, och efter sig lämnade han bland andra sina fem barn.
Så här lever de idag.
Annons
Julvärdarna i SVT de senaste 20 årenBrand logo
Julvärdarna i SVT de senaste 20 åren

För lite mer än två år sedan, den 25 september 2019, gick den folkkära tv-profilen Arne Weise bort 89 år gammal. Bland flera olika uppdrag inom tv var han mest känd som julvärd på SVT.

Den älskade programledaren fick under sin livstid fem barn med två kvinnor. Det här gör de i dag!

Här är Arne Weises barn idag

Äldsta barnet, Mikael Weise, har blivit 62 år nu. Han bor i dag i en lägenhet i Stockholm. Honom fick Arne Weise tillsammans med Els-Marie Sundin, och till skillnad från sin pappa har han valt ett liv bortom ramljuset.

Arne Weise med sönerna Mikael och Andreas.
Arne Weise med sönerna Mikael och Andreas.

De har också deras äldsta dotter Madeleine Weise gjort. Hon är i dag 59 år och bor i Saltsjö-Boo.

Deras yngsta dotter, Marie-Louise Weise, har jobbat närmare offentligheten än sina storasyskon. Enligt hennes Linkedin-profil är hon i dag kommunikatör. Hon har också många år inom kulturvärlden bakom sig. Hon har bland annat jobbat som kommunikatör och pressansvarig på Borås konstmuseum och på Kulturhuset i samma stad. Där har hon också varit producent och programansvarig.

Annons

Dottern Marie-Louises fina ord till pappa Arne Weise

Efter Arne Weises död skrev hon ett rörande öppet brev som publicerades i Expressen.

”Pappa var begåvad. Jag tror inte riktigt han förstod hur pass. Istället kämpade han med sin ångest att inte duga. Som barn minns jag mammas lugnande ord och att hon då och då lade pappa i ett varmt bad. Kändislivet hade ett pris. För honom. Och även för oss”, skrev hon bland annat.

Döttrarna Madeleine och Marie-Louise på Arne Weises 85-årsdag.
Döttrarna Madeleine och Marie-Louise på Arne Weises 85-årsdag.

Andreas Weises ord om uppväxten med pappa Arne

Från sitt tredje äktenskap fick Arne Weise två barn. Den mest kända av barnskaran är Andreas Weise, född 1986, som slog igenom när han var med i Idol 2010. Efter det har han synts i en rad stora tv-program, som Allsång på Skansen, Så ska det låta och Melodifestivalen. 2019 vann han också Stjärnornas stjärna.

Annons

Han har också släppt några album. Det senaste kom i år, och är en liveskiva från en julkonsert på Södra teatern i Stockholm.

Sångfågeln Andreas Weise har hittat kärleken i Sofie Brange.
Sångfågeln Andreas Weise har hittat kärleken i Sofie Brange.

Nu står han också på scen med föreställningen Christmas evening.

I en intervju med Expressen berättar han om hur det varit att växa upp som julikonens son.

– Det har jag fått leva med. Jag har varit generös genom åren och inte sagt vad jag har tyckt om det, men jag känner att jag inte orkar fejka det. Jag har lidit något enormt av det, för jag har aldrig kunnat hitta mig själv, från det att jag var liten. För mig var vändpunkten när jag fick barn. Man slutar att bry sig om såna grejer när man får barn, säger han och berättar vidare hur hans liv förändrats sedan Arne Weises död.

Annons

– Jag skulle säga att vi, sedan det hände har det hänt väldigt mycket. Jag har haft barn i fyra år och hittat lite vilken förälder jag är och vill vara, och vilken förälder min pappa var. I det har jag insett att min pappa inte var en förälder, han var en kompis mer. Han var inte en förälder, som jag hade behövt. Där har min mamma varit den som dragit det stora lasset. Pappa var mer en glad kompis, men jag hade behövt en förälder, som jag är till mina barn, säger han.

Anna Weise tillsammans med partnern Johan Hugosson.
Anna Weise tillsammans med partnern Johan Hugosson.

Arne Weises yngsta barn, dotter Anna Weise, är 33 år, arbetar som jurist och bor i Skåne.

Annons