Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Heather Locklears tragiska fall – superstjärnans liv efter succéerna

06 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Med roller först i Dynastin och sedan i Melrose place blev Heather Locklear en av de största tv-stjärnorna på 80- och 90-talet.
Men efter succéerna har stjärnas liv gått utför, och kantats av missbruk, polisslagsmål och sjukhusvistelser.
Det här är berättelsen om Heather Locklears tragiska fall.
Annons
TV: Det här minns vi från 80-taletBrand logo
TV: Det här minns vi från 80-talet

Den blonda skådespelaren Heather Locklear är nyss fyllda 20 år när hon får rollen som Sammy Jo i nya tv-serien Dynastin. Rollen blir hennes stora genombrott, och över åtta år gör hon 127 avsnitt av den populära såpan. När hon några år efter att Dynastin lagts ner får huvudrollen i Aaron Spellings nya satsning Melrose place och gör ytterligare 200 avsnitt tv-såpa på bästa sändningstid är Heather Locklears status cementerad. Hon är den hetaste tv-skådespelaren på 80- och 90-talet.

Heather Locklear i Dynastin.

Men den polerade fasaden dolde ett mörkare inre, och privatlivet var inte lika välordnat som karriären. 1985 gifte hon sig med Mötley Crue-trummisen Tommy Lee. De två var gifta i sju år innan de gick skilda vägar. Kort efter skilsmässan blir hon i stället ihop med Bon Jovi-gitarristen Richie Sambora, och de gifter sig 1994. Tre år senare får de dottern Ava tillsammans.

Annons

Skiljer sig utan förvarning

2006 chockar Heather Locklear både maken och vänner, så väl som fans, när hon begär skilsmässa från Sambora, efter 12 år tillsammans. Sambora förnekade först skilsmässan när han fick frågan av en journalist ute på turné, bara för att senare inse att hans fru hade skickat in skilsmässoansökan utan hans vetskap.

Efter uppbrottet börjar Heather Locklear dejta tv-stjärnor som David Spade och Mark Harmon, men med tiden börjar hennes privatliv falla isär allt mer. 2008 får SOS alarm in ett samtal av en person som hävdar att Heather Locklear försöker ta livet av sig. Efter telefonsamtalet läggs Locklear in på en privat sjukhusinrättning, där hon behandlas för ångest och depression – men bara månader senare grips hon för att ha kört rattfull i Santa Barbara.

Åren som följer avlöser skandalerna varandra kring Heather Locklear. Hon grips flera gånger för trafikbrott, innan hon 2011 uppges slåss med sin pojkvän Jack Wagner, och polis kallas till hennes hem.

Annons

Polisen kallas till hemmet

Efter att ha lagts in på sjukhus för att ha blandat receptbelagd medicin med alkohol 2012 är det relativt tyst om Heather Locklear i några år – fram till början. Då börjar det åter igen cirkulera rykten om att stjärnan är nära ett sammanbrott, när polis kallas till hennes hem i Kalifornien, efter att hon ska ha slagit sin pojkvän. Locklear tar inte polisernas närvaro med ro, utan börjar slåss med dem också – allt inför sin då 20-åriga dotter, Ava. För att slippa sitta i häktet väljer Locklear att åter igen lägga in sig på rehab, för sjunde gången.

En av Heather Locklears släktingar berättar att Locklear kämpat mot demoner hela sitt liv.

– Hon har så mycket talang och skönhet, och vi hatar att behöva se hur det går förlorat. Men hon kämpar mot många demoner. Det enda hon kan göra är att återvända till rehab och försöka igen, sa släktingen 2018.

Hur har det gått för Heather Locklear sedan dess? 2020 förlovade hon sig med samma kille som hon ska ha slagits med 2018 när polisen kallades till huset.

Så här ser Heather Locklear ut idag:

Heather Locklear i Los Angeles i juni.
TV: Se stjärnornas dyraste klänningar genom tidernaBrand logo
TV: Se stjärnornas dyraste klänningar genom tiderna
Annons