Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Rebecca de Ruvo försvann från rampljuset – det gör hon i dag

06 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografOla Bergman / TT
Under MTV:s glansdagar i början av 90-talet fanns det ingen hetare än programledaren Rebecca de Ruvo.
Men efter en intensiv tv-karriär valde hon att lämna rampljuset.
Så här lever Rebecca de Ruvo-Åkerlund i dag.
Annons
TV: Se 7 saker vi minns från 90-taletBrand logo
TV: Se 7 saker vi minns från 90-talet

Rebecca de Ruvo var bara 19 år gammal när hon syntes i tv för första gången, 1988. Då var hon reporter i ungdomsprogrammet Druvan på SVT – där också Felix Herngren debuterade – som hennes mamma Annika de Ruvo producerade.

Steget in i medievärlden gjorde att Rebecca sedan erbjöds jobb på nystartade MTV Europe, där hon ledde morgonprogrammet Awake on the wild side, och den dagliga topplistan som kanalens tittare fick rösta fram.

Rebecca de Ruvo, Felix Herngren, Benke Stenberg, Ann Canvert och Cia Waldensten i Druvan.

Parallellt med tv-karriären påbörjade de Ruvo också en egen musikkarriär, där hon grundade musikgruppen Breaker, som gav ut några singlar. 1992 lämnade Rebecka de Ruvo MTV och började i stället på TV4, där hon programledde Ring Ling, tillsammans med Staffan Ling. Därefter väntade några år på TV3, där hon var domare Musikmatchen, som leddes av Max Lorentz.

Annons

Det gör Rebecca de Ruvo-Åkerlund i dag

Men efter tv-jobben på 90-talet har Rebecca de Ruvo-Åkerlund försvunnit från rampljuset. I dag bor hon i London sedan många år tillbaka, med maken Andreas Åkerlund, som är bror till regissören Jonas Åkerlund. Paret har fyra barn tillsammans, och ett bonusbarn.

– Min familj är härlig, noisy och otroligt mysig. Jag är stolt över hela gänget och för det mesta njuter jag av deras sällskap. Vi har fyra heltidsbarn och Sid min bonus-son som kommer över så ofta det går, berättade Rebecca de Ruvo-Åkerlund för sajten Londonsvenskar, när hon började blogga där 2012.

I samma intervju konstaterar hon att det har varit svårare att hålla musikkarriären igång sedan hon fick barn, något som innan dess var hennes stora passion.

– Innan och under tiden på MTV så höll jag på med musik, vilket alltid har varit min passion, så jag fortsatte med det helt enkelt. Jag har haft massa skivkontrakt, först med mitt band som hette Breaker, sedan hade jag ett band med min bror som hette Siamese, efter det startade jag The Vitamins. Jag spelar fortfarande men har tappat suget lite efter att mina barn kommit, de tar liksom över.

Rebecca de Ruvo-Åkerlund har också släppt boken I am Ed 2016.

Så här ser Rebecca ut i dag:

TV: Se10 svenska tv-serier du följde om du var ung på 90-taletBrand logo
TV: Se10 svenska tv-serier du följde om du var ung på 90-talet
Annons