Helena Bergström och Colin Nutley om turbulenta tiden
0:44

Efter reklamen: Helena Bergströms stilresa genom åren

(0:44)

Det skiljer 20 år mellan Helena Bergström, 57, och Colin Nutley, 77, och åldersskillnaden mellan dem var något som andra hade ett och annat att säga till om när paret först möttes. Att Colin även var gift gjorde inte kärleken mellan Helena och Colin enklare.

”Det var en turbulent tid”

Men det blev Helena och Colin till slut, och här står de idag massor av år senare och kärleken är lika stark än.

– Jag var gift med min äldsta son Daniels mamma och bodde i London. Till råga på allt var jag 20 år äldre än Helena. Många varnade mig från att ge mig in ett förhållande med någon som var så mycket yngre, medan andra uppmanade mig att följa mitt hjärta. Det var en turbulent tid. Ibland frågade jag mig om det verkligen skulle bli Helena och jag, men i slutändan var det oundvikligt, berättar Colin nu i en intervju med Hemtrevligt, som både han och Helena medverkar i.

Helena förklarar i sin tur att det inte ”i hennes vildaste fantasi” fanns att hon och Colin skulle bli ett par när de först träffades.

Helena Bergström om åldersskillnaden med maken Colin Nutley: Fick kämpa

Helena och Colin är inte bara ett starkt par i privatlivet, utan också i yrkeslivet. I allt som Colin regisserar har Helena en stor roll – något de ofta får möta kritiska åsikter kring, och något som tar hårdare på Helena än på Colin.

– Det är ju Helena jag vill jobba med. Hon är lyckoamuletten i mitt arbete. Att göra en film utan Helena intresserar mig inte alls, säger Colin Nutley i samma intervju.

Helena Bergström jobbar också ofta med dottern Molly

Även parets gemensamma dotter Molly Nutley, 26, brukar ha stora roller när hennes föräldrar står för regin. Senast hade hon huvudrollen i Netflix-filmen Dancing queen som kom ut nu i år, som Helena Bergstöm regisserat. Inför premiären berättade Helena om sin syn på att jobba ihop med sin dotter.

– Det är en dröm att hon faktiskt gör det och att vi får chansen att jobba på det här viset tillsammans, och att hon får chansen att spela ut. För mig är det också... jag kan henne och hennes sätt att spela och jag känner igen det på ett sätt som gör att jag blir trygg, sa Helena i Malou efter tio.

Helena Bergström, Molly Nutley och Colin Nutley

Helena Bergström, Molly Nutley och Colin Nutley på premiären av Bröllop, begravning och dop.

Molly Nutleys syn på att jobba med mamma Helena Bergström

Även Molly Nutley trivs med att jobba så tätt ihop med sin mamma. I en intervju med SVT förklarade hon att det är som att jobba med vem som helst, bara att ha sin mamma på plats ”är lyxigt om man har en dålig dag”.

– Det är ett tråkigt svar, men det funkar precis som när jag jobbar med en annan regissör. Jag respekterar henne i sin yrkesroll, och jag antar att hon respekterar mig i min, annars hade hon inte anställt mig, säger Molly Nutley till SVT.

”Helt otänkbart att vi skulle gå skilda vägar”

Förutom dottern Molly och sonen Daniel som Colin har från sitt tidigare äktenskap, har Helena och Colin även sonen Tim. Tim har valt ett liv utanför rampljuset till skillnad från sin syster Molly.

Och trots Helena och Colins starka band kan, precis som i princip alla andra också kan i sina relationer, gräla ibland. Men att de skulle lämna varandra en dag finns inte på kartan.

– Vi kan gräla så att stickor och strån ryker, men det är helt otänkbart att vi någonsin skulle gå skilda vägar, säger Helena Bergström till Hemtrevligt.

Colin Nutley: Därför har jag inte lärt mig svenska på 50 år