Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Isabella Löwengrips miljonförlust – berättar om orsaken till kraschen

10 nov, 2020 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Isabella Löwengrips miljonförlust – berättar om orsaken till kraschen
Det är ingen hemlighet att det stormat kring Isabella Löwengrip det senaste året. Nu står hennes miljonförlust svart på vitt, och i samband med det berättar hon vad det var som gick snett.
Annons
5 oväntade tips som får dig att sova bättreBrand logo
5 oväntade tips som får dig att sova bättre

Isabella Löwengrip har varit öppen med att det senaste året har varit tufft. Det var för drygt ett år sedan som den planerade karriärsatsningen och flytten till New York blev avblåst, följt av skakiga månader för både Isabella Löwengrip och hennes bolag.

I en ny intervju med Expressen berättar Isabella att det var efter tidningens granskning av hennes siffror på bloggen, som visade sig vara en bluff, som hon insåg att allt var på väg att gå åt skogen.

Så många miljoner gick bolaget i förlust

I bokslutets kan vi nu se bolaget Löwengrip Invests förlust. Året innan hade de en omsättning på nästan 17 miljoner kronor, som backade till drygt fem miljoner kronor, och ett rörelseresultat från en vinst på drygt en miljon kronor till minus 7,8 miljoner kronor.

– Hade vi inte sålt Löwengrip Beauty och fått in pengar hade jag gått i konkurs, säger Isabella Löwengrip till tidningen, och syftar på bolaget hon och kollegan Pingis Hadenius i början av året sålde till norska Dermanordic.

Annons

Isabella Löwengrip om vad som gick snett

Så här ett år senare kan hon se vad det var som gick snett.

– Allt innan kraschen beror på att jag var fartblind. USA-satsningen kostade mig oerhört mycket pengar, säger hon.

Både satsningen och flytten till USA var planerad, och hon hade ordnat ett boende åt henne och två anställda – för 200 000 kronor i månaden.

Isabella Löwengrip förklarar att ingen omkring henne vågade säga till när det slogs på lite väl stora trummor. Och att det var först när Löwengrip Invest fick en ny VD, en månad innan kraschen, som någon varnade om att det måste göras ändringar i ekonomin.

– Han var den första som flaggade för att vi måste göra förändringar i bolaget. Till exempel såg han att hyran på 200 000 kronor i månaden var alldeles galet. Jag tyckte att det gick att betala 200 000 för hyran för mig och två anställda när vi hade intäkter på två miljoner.

Det gör Isabella idag

Idag är Isabella Löwengrip sjukskriven, eller, halvt sjukskriven som hon själv beskriver det – efter att hon i början av året behandlades med elchocker. Hon håller just nu på att skriva en bok och håller på med sina sociala medier.

LÄS MER:

Annons