Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jan Bylund petades från tv-rutan – det gör han idag

15 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT
Janne Bylund
Komikern Jan Bylund tog över Bingolotto efter Lotta Engberg, och fick leda populära programmet i två år.
Men efter det petades Bylund från tv-rutan, när kanalen ville ta programmet i en annan riktning än honom.
– Det är tråkigt. Jag ville fortsätta men det var inte mitt beslut, sa han till Aftonbladet vid petningen.
Annons
Bingolotto genom tiderna - minns du programledarna?Brand logo
Bingolotto genom tiderna - minns du programledarna?

Komikern och tv-profilen Jan Bylund, idag 55, slog igenom som ståuppkomiker i Släng dig i brunnen på SVT 1990, och efter en framgångsrik komikerkarriär på 90-talet utsågs han till landets bästa komiker av Expressen 2004. Bylund var med i program som Klassfesten, Sing a long och Göteborgspatrullen, och programledde dessutom Söndagsöppet, innan han 2011 tog över Bingolotto efter Lotta Engberg.

Programmet sändes på den tiden i TV4 Plus, och senare i Sjuan, medan högtidsprogrammen kring exempelvis påsk och jul visades i TV4:s huvudkanal.

Påsksändningen i TV4 2013 blev dock Bylunds sista i kanalen, och efter säsongen i Sjuan det året petades han helt från programmet – till sin egen stora besvikelse.

Annons

– Det är tråkigt. Jag ville fortsätta men det var inte mitt beslut. Det var Folkspel och ”Bingolotto” som bestämde detta och jag har känt det på mig sedan nyår, sa Jan Bylund till Aftonbladet när beskedet blev känt.

Det gör Jan Bylund idag

Anledningen till att Bylund sparkades från jobbet var att Bingolotto skulle förnyas och locka en yngre publik.

– De säger att de vill förnya och förbättra programmet, göra om det helt enkelt. Då fanns det inte plats för mig. De vill ha en yngre publik och göra det lite fräschare. Vi har ändå en stadig publik på två- till trehundratusen som är något äldre. Det gäller att hitta en gyllene medelväg för att inte tappa dem, förklarade Jan Bylund till Aftonbladet.

Jan Bylund petades av Bingolotto.

Bingolotto togs över av Marie Serneholt under ett år, men sedan valde kanalen att gå i helt motsatt riktning och ta in Ingvar Oldsberg som programledare. Jan Bylund jobbar idag bland annat som konferencier och föreläsare.

The Storytellers – Lyssna med MarkizBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Markiz
Annons