Jane Fonda på röda mattan i september
Hollywoodkändisarna och deras döttrar i samma ålder
0:51

Efter reklamen: Hollywoodkändisarna och deras döttrar i samma ålder

(0:51)

Slå på ljud

Under hösten 2022 gick 84-åriga Jane Fonda ut med nyheten på Instagram att hon fått lymfkörtelcancer och påbörjat en sex månader lång behandling med cellgifter. Diagnosen kom som en nyhet för hennes fans världen över.

Jane Fonda har tidigare öppet delat med sig om hur hon flera gånger haft cancer. Hon har bland annat behövt ta bort ett av sina bröst till följd av sjukdomen. Nu går Jane Fonda ut i en öppenhjärtlig intervju och berättar om att slutet börjar närma sig och hur hon förbereder sig på att ta farväl till livet.

Jennifer Garners nya frisyr – visar rejäla klippet

Jane Fondas egna ord om döden

I den brittiska tidningen Independent berättar Jane Fonda att hon inte vill dö men att det är viktigt att vara realistisk i den här situationen.

– Folk i min ålder borde vara medvetna om hur mycket tid som ligger bakom oss snarare än hur mycket som ligger framför oss. Jag vet att jag inte kommer vara här så mycket längre, säger hon och tillägger att hon har haft ett bra liv.

Den 84-åriga stjärnan uppger att hon är förbereder sig på att hon redo att hon snart ska lämna oss:

– Det är inte så att jag vill åka, men jag är medveten om att det kommer att ske förr snarare än senare. Det är bara realistiskt.

Nya bilderna på Katie Holmes och Tom Cruise dotter Suri

Skådespelerskans sista önskan

Jane Fonda är optimistisk och försöker hålla humöret uppe. Skådespelerskans högsta prioritet är just nu familjen, som består av hennes tre barn och tre barnbarn. För Independent berättar hon att hennes sista önskan är att få så mycket tid som möjligt med dem men framför allt de yngsta familjemedlemmarna. Hon vill gärna hinna uppleva att de får en bra start i livet.

Hollywoodskådisen har två biologiska barn, en son och en dotter, men har även adopterat en dotter, som då var 14 år gammal. Fonda har tidigare sagt att hon inte kände sig komplett förrän hon adopterat sin andra dotter.

Den cancerform som Jane Fonda drabbats av går att behandla och 80 procent av de drabbade överlever.

Mest läst