Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

12 oväntade bilder på Yvonne Ryding

13 dec, 2021 
Yvonne Ryding vann Miss Universum, ledde Melodifestivalen och var ena halvan av Sveriges favoritpar när hon var gift med Kjell Bergqvist.
Här är 12 bilder från hennes långa tid i rampljuset som du kanske inte sett förut!
Annons
Hollywoodstjärnorna som började sin karriär med skönhetstävlingarBrand logo
Hollywoodstjärnorna som började sin karriär med skönhetstävlingar

1984

Innan var Yvonne Ryding blev känd var hon en vanlig tjej från Eskilstuna som tyckte om att spela fotboll, och jobbade som undersköterska i äldrevården.

1984

Yvonne Ryding vann Fröken Sverige-tävlingen, som programleddes av Ulf Elfving, i en riktig spetsblåsa.

Annons

1984

1984 blev ett intensivt år för Yvonne, som efter vinsten i Sverige fick tävla i Miss Universum-tävlingen i USA – som hon också vann! Svensken var alltså utnämnd till världens vackraste kvinna.

1986

Yvonne fortsatte jobba som modell och underhållare efter att ha slagit igenom i skönhetstävlingarna. På Barnbygalan 1986 fick hon dela scen med legendariska skådespelaren Bob Hope på Oscarsteatern – klädda som vikingar.

Annons

1989

Yvonne Ryding ledde Melodifestivalen tillsammans med John Crispinsson 1989 – och när Tommy Nilsson vann med En dag så passade han på att pussas med programledaren på scen. Detta trots att Yvonne var gift med Kjell Bergqvist sedan ett år tillbaka.

1992

Yvonne och Kjell var ett av landets snyggaste par, och favoriter i media. Under sina 13 år som gifta fick de två döttrar tillsammans.

Annons

1999

Som en av 44 deltagare var Yvonne Ryding med i SVT:s flopprogram Jakten på ökenguldet. Programmet leddes av Harald Treutiger.

2005

John Crispinsson och Yvonne Ryding återförenades i samband med att Melodifestivalen firade 50 år.

2007

Yvonne var med i Let's dance, och tävlade tillsammans med Tobias Wallin. Hon kom till slut på en sjunde plats, medan brottaren Martin Lidberg vann.

Annons

2010

Yvonne på premiär tillsammans med dottern Sandra, som hon fick i äktenskapet med Kjell Bergqvist.

2014

I ungefär ett decennium var Yvonne Ryding tillsammans med Mikael Jonasson, och bodde till och med i Östersund med honom. Men 2021 gjorde de slut, berättade hon för Expressen.

– Ja, vi har gått skilda vägar. Vi hade nog lite tankar på ett boende tillsammans här nere. Men han behövde finnas till för sina föräldrar och sin familj där uppe, så det blev en naturlig gång, och gick inte att göra annorlunda. Det blev nya tider. Jag fortsätter att leva själv nu, och det känns väldigt bra.

Annons

2021

Idag är den 58-åriga entreprenören tillbaka i Södermanland, och bor utanför Flen för att ha närmare till barn och barnbarn.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons