Jenny Alversjö

IVARSSON JERKER/Aftonbladet/TT
8 power-kvinnor du inte får missa på Instagram
Slå på ljud

Jenny Alversjö, 46, har haft ett tufft år bakom sig och för ungefär ett år sedan stod det verkligen mellan liv och död för den folkkära tv-profilen. Då drabbades hon nämligen av en stroke och var tvungen att långtidssjukskriva sig från sitt uppdrag som programledare i Nyhetsmorgon.

Den otäcka hjärnblödningen gjorde henne rädd och hon visste inte om hon skulle överleva. Hon kunde inte förstå hur det kunde hända just henne, hon som åt och levde nyttigast av alla.

”Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag…mitt i livet. Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla”, skrev Jenny Alversjö då på Instagram.

Stöttades av familjen och pojkvännen Anders

Men stark som hon är och med mycket stöttning från familjen och framför allt pojkvännen Anders klarade hon sig ur den svåra tiden. Nu, ett år senare, kan hon blicka tillbaka på sjukdomskampen och vara tacksam över att hon faktiskt lever idag. Tacksam över att hon fortfarande kan krama om sina barn och säga hur mycket de betyder för henne.

”Mest av allt har året varit fyllt av tacksamhet. Jag lever. Jag kan krama mina barn. Jobba. Säga till dem jag älskar hur mycket de betyder. Varje dag”, skrev Jenny nyligen på Instagram.

I samband med hjärnblödningen kunde Nyhetsmorgon-profilen inte vara mer tacksam över sin nya kärlek Anders. Det var många som stöttade och peppade henne men pojkvännen har minst sagt haft en betydande roll i det hela.

”Tack alla ni som peppat och stöttat under det här året. I tider med totalt besöksförbud har era ord tagit mig igenom operationer och behandlingar som varit det vidrigaste jag varit med om. Men jag gjorde det. Mest av allt - tack Anders. Utan dig inget liv”, skrev Jenny på Instagram.

Jenny Alversjös hyllning till dottern Olivia

Men Jenny är inte bara tacksam över att hon har Anders i sitt liv. Nu berättar hon om den starka kärleken till dottern Olivia, som fyller 20 år idag.

”Idag för 20 år sen blev jag mamma för första gången - och till dig. När du föddes var det som jag fick en extra kroppsdel. Precis allt blev självklart. Att se dig växa upp till den coola, starka, kloka, vackra du är med beundransvärd integritet har varit, och är, det bästa med livet. Jag är så oerhört stolt över dig Olivia. Stort grattis på din 20-årsdag. Vi är så lika. Utan dig är jag halv.”.

LÄS MER:

Därför försvinner Jenny Alversjö från Nyhetsmorgon

Jenny Alversjö sjuk – programledaren stoppades från Nyhetsmorgon

Jenny Alversjö tillbaka efter stroken: “Känner mig stark”

Mest läst