Jessica Almenäs.
Jessica Almenäs 5 saker du vill veta
0:57

Efter reklamen: Jessica Almenäs 5 saker du vill veta

(0:57)

Slå på ljud

Under flera år hade Jessica Almenäs funderat på att göra en adhd-utredning, då både hon och hennes sambo Patrik misstänkte att hon hade odiagnostiserad adhd. Kanal 5-programledaren sköt dock upp att ta tag i utredningen – fram till i juni i år.

Det var när Jessica Almenäs startade podcasten Not Fanny anymore med makeup-artisten Fanny Lagerwall som hon bestämde sig för att göra slag i saken. Podcasten kretsar kring att Lagerwall, som är sminkös på många stora tv-produktioner och jobbar med alla de stora namnen i svensk tv, ska skaffa sig en hälsosam livsstil och bli av med sin fetma. Att vännen gett sig ut på en omfattande livsresa inspirerade Almenäs att göra det samma.

– Det känns skönt att nu är jag igång med det här, för jag har också gått och tänkt på det i många, många år, och lite varit i förnekelse eller tänkt ”aja, skitsamma, nu är jag så gammal att det inte är någon idé”, berättade Jessica Almenäs i ett podcastavsnitt i början av juni.

Programledarens vänner har haft svårt att förstå hennes misstankar om adhd, men Almenäs konstaterade i podcasten att det främst handlar om hur hon är hemma, och att hon haft svårt att organisera sitt liv, ha koll på barnens aktiviteter i skolan och sina egna möten.

– Jag förtjänar, och mina närmaste förtjänar, att jag börjar må lite bättre.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Jesscia Almenäs om sin adhd-diagnos

Nu har Jessica Almenäs fått sin adhd-diagnos. I ett senare avsnitt av Not Fanny anymore berättar hon om ett samtal med läkaren som gjorde utredningen.

– Nu har jag fått min diagnos. Jag pratade med min psykiater på telefon, han berättade för mig att jag hade tydlig adhd och även sånt här generellt ångestsyndrom, gad förkortas det. Det kom inte som någon överraskning, säger Jessica Almenäs.

Anders Bagge: Därför dricker jag inte alkohol längre

Efter att ha fått sina diagnoser har Kanal 5-profilen nu börjat medicinera, och både hon och sambon märkte skillnad direkt.

– Jag kände mig plötsligt glad igen. Jag kände mig närvarande, jag kände mig intresserad när jag pratade med andra. Jag var inte rädd för att vara social som jag varit länge. Jag kände mig klarare i huvudet. Och min sambo sa ”det här märks efter en dag. Du är lugnare, trevligare och mer balanserad”, säger hon i podcasten.

Mest läst