Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jessica Olérs vann Fröken Sverige – sen försvann hon

06 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Hon stod mot Jessica Almenäs i Fröken Sverige-finalen 1998, och var den som fick åka till USA och träffa Donald Trump efter vinsten.
Men efter framgångarna på slutet av 90-talet valde Jessica Olérs att lämna rampljuset – så här lever hon i dag.
– Vissa vet varför de känner igen mig och andra är så här ”Gud, varför känner jag igen dig”, säger hon till Expressen.
Annons
Victoria Silvstedt – 7 saker du inte visste om profilenBrand logo
Victoria Silvstedt – 7 saker du inte visste om profilen

Jessica Olérs var 20 år när hon 1998 först utsågs till Fröken Dalarna, och sedan vann Fröken Sverige, i en final där hon tävlade mot bland annat Jessica Almenäs.

Att det blev Olérs och inte Almenäs som vann kom som en chock för henne.

– Jag var helt säker på att Jessica Almenäs skulle vinna. Det var vi allihopa som var med så jag var i chock när det blev som det blev, säger Jessica Olérs, som i dag också lagt till Brelid som efternamn, till Expressen.

Jessica Olérs efter vinsten i Fröken Sverige.

Efter vinsten dröjde det inte mer än några veckor innan hon representerade Sverige i Miss Universum på Hawaii. Donald Trump, som då fortfarande var några år bort från att bli president i USA, ägde en del av tävlingen och kom och hälsade på de tävlande. Samtidigt märkte Jessica att många av de andra tog tävlingen på mycket större allvar än hon själv gjorde.

Annons

Jessica Olérs blev känd efter Fröken Sverige

Det blev ingen vinst i Miss Universum, men när Jessica Olérs kom hem till Sverige igen blev hon en riktig kändis, som gick på vimmel och vars kärleksrelationer blev rubriker. Men efter en tid i rampljuset kände hon att hon ville göra något annat, och valde till skillnad från många andra Fröken Sverige-profiler bort en karriär i media.

– Jag kände att jag ville ha ett liv utanför offentligheten. Jobbar du inom media fortsätter ju det där och jag ville ha något annat. Så då blev det marknadsföring, berättar hon för Expressen.

Jessica Olérs Brelid har studerat i både Stockholm och New York, och jobbat med företag som Åhléns och H&M. Efter sommaren väntar ett nytt kapitel på Coops marknadsavdelning.

Hittat kärleken i yngre man

Sedan 2016 är Jessica gift med maken Rasmus Brelid, 32. Paret har en åldersskillnad på elva år, men har varit tillsammans i tio, och har sonen Noah, 7, tillsammans.

– Då var jag 32 och han 21 och min första tanke när vi insåg att vi tyckte om varandra var ju det här med barn. Hade han sagt att ”nä, jag vill vänta tills jag är 35 eller 40” då hade det inte gått, då hade jag inte vågat satsa. I början tyckte jag att det var jättejobbigt. När han sa att han var 21 tänkte jag bara ”men hej då, det här kommer inte att bli något”. Men det blev det ju!

Annons