Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jill Bidens exman erkänner efter alla år – kopplingen till seriemördaren

13 jul, 2021 
Multimiljonären och fastighetsarvingen Robert Durst misstänks ha mördat flera personer, bland dem sin fru Kathie Durst.
Nu kliver Jill Bidens exmake fram och avslöjar att han och Kathie hade en intim relation bara dagar före hennes försvinnande – och att han såg Robert bråka med henne.
– Folk måste förstå att han är ett monster, jag såg det i hans ögon, berättar han.
Annons
4 krimfall som skakat världenBrand logo
4 krimfall som skakat världen

Fastighetsarvingen och multimiljonären Robert Durst står åtalad för flera mord i en pågående rättegång, efter att ha erkänt att han dödat olika personer i en ljudupptagning gjord med dold mikrofon i samband med filmandet av dokumentären The Jinx.

En av personerna Robert är misstänkt för att ha mördat är hans fru Kathie Durst, som försvann spårlöst 1982. Nu väljer Jill Bidens exman Bill Stevenson, som Första damen var gift med mellan 1970 och 1975, att kliva fram och berätta att han bevittnat Roberts och Kathies relation på nära håll kort före mordet.

– Det känns som att jag är den felande länken i det här fallet, säger Bill Stevenson till News 12 Westchester, som återges i The New York Post.

Bill träffade Kathie Durst för första gången på 60-talet, när de båda var barn. Men medan Bill Stevenson gifte sig med Jill Biden 1970, så gifte sig Kathie Durst med fastighetsarvingen Robert Durst. Året före skilsmässan mellan Bill Stevenson och Jill Biden 1975 så gästades paret av Kathie och Robert under en långhelg. Jill och Kathie kom snabbt bra överens.

Annons

– De var båda studenter, och väldigt smarta. De var liknande personer i den åldern.

Jill Bidens exman bevittnade misstänkta mördaren

Bill Stevenson berättar har Kathie hörde av sig några år senare och fruktade för sitt liv, efter att Robert hade varit våldsam mot henne.

– Jag tror att hon inte riktigt kunde lita på någon av de hon hade runt sig som också kände Robert. Jag vet inte varför hon valde mig, men jag är glad att hon gjorde det. Men det känns som att jag svek henne. Jag ser tillbaka på de där två sista månaderna och funderar över vad jag hade kunnat göra annorlunda.

Bill säger i intervjun att han efter skilsmässan besökte Kathie i New York flera gånger 1981 och 1982. Sista gången de sågs hade de sex, trots att Kathie var gift med Robert, och morgonen därpå bevittnade Bill ett intensivt gräl mellan dem.

– Hon började skrika: ”Jag flyttar till Delaware. Jag flyttar till Delaware. Jag är klart”, och jag sitter där. Jag är chockad. Folk måste förstå att han är ett monster, jag såg det i hans ögon.

Tio dagar senare försvinner Kathie för gott, och Bill är övertygad om att deras affär är anledningen till att hon försvann.

– Jag tror att det måste ha drivit honom vansinnig. Jag känner mig inte skyldig, han misshandlade henne och hon ville bort. Jag ångrar det inte.

Annons