Jon Henrik Fjällgren

TT

Artisten Jon Henrik Fjällgren, 35, deltar nästa år i Melodifestivalen för fjärde gången.

7 saker du kanske inte visste om Jon Henrik Fjällgren
1:07

Efter reklamen: 7 saker du kanske inte visste om Jon Henrik Fjällgren

(1:07)

Slå på ljud

Hans debut i tävlingen gav honom en andraplats, och senast han var med gick han direkt till final och slutade där fyra.

När han var med andra gången, 2017, var det mycket som stod på som tittarna inte visste om.

I Stjärnorna på slottet, som har premiär 30 december, berättar han om sin kamp för hälsan under sina uppträdanden. Det hela började redan innan musiktävlingen drog igång.

Efter ryktet om skilsmässan – därför valde hovet att kommentera

Fördes till sjukhus med ambulans

Han hade en egen turné då och blivit ”extremt sjuk”, som han själv uttrycker det. En natt vaknade han och mådde allt annat än bra.

– Jag kände inte igen min kropp, den skakade och jag hade extrem hjärtklappning. Sedan kom en ambulans och körde mig till sjukhuset. Jag tänkte att ”nu har jag fått hjärnblödning eller ms”... alla tänkbara sjukdomar, säger han i programmet enligt Expressen.

Carolas svåra tid under uppväxten – så påverkades familjen av artistkarriären

Jon Henrik Fjällgren undersöktes, och det visade sig vara något annat.

– Så kom läkaren och sa att jag måste bromsa ner, jag måste stoppa. Det här är inget bra. Du har ingen sjukdom eller så, utan din kropp håller på att ge upp på grund av att det blir för mycket för dig, berättar han.

Doktorer och psykolog stod redo bakom scenen

Trots att han inte mådde toppen valde han att ställa upp i Melodifestivalen tillsammans med Aninia. Och de framförde tillsammans En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh), som till sist hamnade på en tredjeplats.

– Där var jag full med mediciner och hade doktorer med mig. Psykolog och allt möjligt, som inte många vet, för att jag kunde få en kollaps, säger han i Stjärnorna på slottet.

Han berättar vidare att det var en smärtsam upplevelse och att han faktiskt önskade att låten inte gick vidare, så att han skulle kunna få sin välbehövliga vila.

Laila Bagges kärlekslycka med yngre fästmannen – synen på livet efter 50

Förutom Jon Henrik Fjällgren, vars Stjärnorna på slottet-dag sänds 21 januari är komikern och skådespelare Pia Johansson, konstnären och tv-profilen Lars Lerin, Heder-skådespelaren Anja Lundqvist och multibegåvningen Carolina Gynning med i årets säsong.

Mest läst