Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kändisparen: Då blev min partner svartsjuk på en annan kändis

09 dec, 2022 
AvJosefin Westin
Fotograftt
Maria Montazami i Let's Dance
Omslingrande danser, hemliga möten i skogen och gamla kyssar.
Här är kändisparen och deras svartsjukedrama med en annan kändis.
Annons
5 kändisar som startade sina karriärer i dokusåporBrand logo
5 kändisar som startade sina karriärer i dokusåpor

Kändisarnas privatliv hamnar ibland på löpsedlarna och delar av deras förhållanden avslöjas i tv-sofforna. Inte minst om de dessutom har en koppling till en annan kändis.

Här är kändisparen och deras starka känslor kopplat till en annan kändis.

Laila Bagge, Korosh Kananian och Isabella Löwengrip

Radioprataren och tv-profilen Laila Bagge och Korosh Kananian har varit ett par i åtta år. Men de har någonting gemensamt med entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip som de flesta missat – att Korosh och Isabella gick i parallellklass på högstadiet i Stockholm och var högst medvetna om varandra. Något Isabella berättat om på sin blogg 2015:

”Vi pratade en hel del knäppa gamla minnen från tidiga tonåren. Sedan kunde vi inte låta bli att prata om att Laila Bagges nya kille gick i vår klass i högstadiet och jag var så himla olyckligt kär i honom ett tag.” Sen fortsätter hon:

”Jag var inte direkt bland de populära så jag hade ingen chans.”

Annons

Det har dock inte gått obemärkt förbi för Laila Bagge. Även hon har talat ut om det här i Rix Morronzoo:

”Jag får väl glädja mig åt att jag fick killen och hon fick huset. Min man lägger hon inte vantarna på. Huset får hon ta men inte mannen”, sa hon 2018.

Isabella Löwengrip köpte nämligen Lailas drömhus på Lidingö 2018.

Laila Bagge och Korosh Kananian och Isabella Löwengrip

Felix Herngren, Clara Herngren och David Hellenius

När skådespelaren och regissören Felix Herngren och hans fru Clara Herngren, en av skaparna bakom Bonusfamiljen, gästade David Hellenius i talk-showen Hellenius Hörna under 2021 avslöjades starka känslor mellan trion.

– Men gud, det kan du ju inte ta upp, utbrast en chockad David Hellenius.

Innan dess hade Felix Herngren berättat om sin svartsjuka, att han varit svartsjuk tidigare men inte längre. Felix ursäktade sin svartsjuka med att han kom från ett längre förhållande medan Clara ”haft lite mer fritid där med olika killar och hånglade med massa komiker och andra”. Det nekade dock hans fru till men passade på att göra ett avslöjande:

Annons

– Jag har inte hånglat med så många komiker, förutom dig då. Vi har i och för sig kysst varandra en gång, säger Clara i programmet och pekar på David.

– Har du hånglat med min fru, utbrister Felix då.

En nervös David Hellenius upprepar om och om igen ”men det var ju jättelänge sedan”. Clara leker då med båda killarna och säger ”nämen så länge sedan var det ju inte” och alla blir mer och mer obekväma.

Clara rättar sig sedan och förklarar att det skedde för över 25 år sedan.

Felix Herngren och Clara Herngren och David Hellenius

Maria Montazami, Kamran Montazami och Kristjan Lootus

Det känns som igår men det var 2013 som Maria Montazami från Svenska Hollywoodfruar var med i Let's Dance. Maria Montazami slutade på en tredje plats med sin danspartner Kristjan Lootus men hennes deltagande i programmet höll på att kosta henne sitt äktenskap.

Annons

Maria kom nämligen väldigt nära sin danspartner, som många gör i Let's Dance. Något som inte uppskattades riktigt lika mycket av Marias man, Kamran Montazami, som brukar dyka upp ibland i Svenska Hollywoodfruar.

– Kamrans mamma var där och trodde att det var något mellan mig och Kristjan, vilket det absolut inte var. Då ville han att jag skulle komma hem. Ja, det blev väldig mycket dramatik som var väldigt onödigt, berättade hon i Svenska Hollywoodfruar - i fokus.

Maria valde dock att stanna kvar i tävlingen och i Sverige – och inte att åka hem tidigare till maken i Kalifornien. Däremot fick hon jobba för sitt äktenskap:

– Vi pratade och det tog tid. Det tog faktiskt väldigt lång tid. Kanske till och med ett år.

Maria och Kristjan var dock bara väldigt goda vänner och de hade aldrig någon kärleksrelation.

Maria Montazami, Kamran Montazami och Kristjan Lootus

Christer Sjögren, Birgitta Sjögren och Lotta Engberg

Dansbandssångaren Christer Sjögren avslöjade öppenhjärtligt i sin självbiografi ”Får jag lov att berätta” om relationen till programledaren och sångerskan Lotta Engberg. Han var gift med Birgitta men inledde en romans med dansbandssångerskan Lotta Engberg på 1990-talet. I boken skriver han om när hans fru Birgitta avslöjade honom:

Annons

”Tror du inte att jag förstår att du har en annan? Det är Lotta, va? Lotta, jävla fyra bugg Engberg!"

Tidningen Hänt i veckan avslöjade sedan deras relation för hela svenska folket sommaren 1991. Ögonvittnen hade iakttagit Christer och Lotta under ett hemligt möte i skogen utanför Laxå, där Lottas föräldrar bodde. Lotta skilde sig från sin man, Anders Engberg, och Christer och Birgitta flyttade isär.

Några månader senare ändrade sig Christer Sjögren. I boken skriver han att han ville ha tillbaka Birgitta, om hon kunde förlåta honom. Christer och Birgitta är gifta än idag. Och om relationen mellan Lotta och Birgitta:

– I dag är de vänner som ringer och pratar med varandra ibland.

Lotta Engberg är som bekant tillsammans med ”soldoktorn” Mikael Sandström.

Christer Sjögren, Birgitta Sjögren och Lotta Engberg

Anna Book, Roberto Toledano och Ricky Martin

Sångerskan Anna Book berättade i Podden ”Livshjulet” 2013 om hur ett möte med världsartisten Ricky Martin skapade starka känslor hos hennes man Roberto Toledano.

Annons

Anna Book var på Åhléns i Stockholm när hon plötsligt fick se Ricky Martin i varuhuset. En lång kö samlades framför stjärnan och Anna ställde sig i den för att få hälsa på honom.

– Så jag kom längst fram i kön och så får jag träffa Ricky Martin och när jag ser honom så börjar jag bara snacka spanska med honom. ”Hej Ricky. Välkommen till Stockholm. Hur mår du snygging?" Ricky Martin blev så paff av att höra någon prata spanska att han gick fram och pussade Anna Book på munnen.

– Han kysste mig mitt på munnen! Roberto var svartsjuk i ett år, tror jag. Han var skitsur, berättade Anna Book i podden.

Annons