Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Svenska män som har dejtat världskändisar

05 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTt.
Det är ofta de svenska kvinnorna som väcker uppmärksamhet utomlands, och som historiskt fått många stjärnor på fall.
Men det kan gälla män också – här är svenska män som internationella kändisar har förälskat sig i genom åren.
Annons
Se 4 kända svenskar som jobbat med sina barnBrand logo
Se 4 kända svenskar som jobbat med sina barn

Jwan Yosef – Ricky Martin

Det var när världsstjärnan Ricky Martin letade efter ny spännande konst att köpa 2016 som han först fick upp ögonen för svenska Jwan Yosef. De två började prata med varandra på Instagram, och några månader senare sågs de i samband med en spelning i London.

– När jag mötte hans blick var det som ett slag i ansiktet. Det är det starkaste jag har varit med om. Det kändes som en tsunami: jag såg de kommande tio åren på en sekund, ha Jwan berättat för Svenska Dagbladet.

Paret gifte sig 2018, och har en dotter samt tvillingsöner tillsammans.

Ricky Martin och Jwan Yosef gifte sig 2018.

Peter Holm – Joan Collins

Ikoniska Dynastin-skådespelaren Joan Collins träffade svenska skådespelaren Peter Holm i London på 80-talet, och de två inledde en relation. Peter flyttade med Joan till Hollywood, och 1985 gifte sig paret. Men äktenskapet blev inte vad Joan hade hoppats. Enligt hennes självbiografi Passion for life ville svensken bara fokusera på sig själv, och var otrogen.

Annons

”För honom hade vårt äktenskap bara varit fejk. Jag hade varit hans försörjare. Hur kunde jag bli så lurad”, skriver hon i boken.

Peter Holm och Joan Collins var gifta i två år.

Bruno Wintzell – Goldie Hawn

I dag lever Goldie Hawn sedan länge i en lycklig relation med skådespelaren Kurt Russell, men innan de träffades var hon gift två gånger – först med Gus Trikonis, och sedan Bill Hudson 1976 till 1982. Mellan äktenskapen hann hon ha en relation med svenska skådespelaren Bruno Wintzell. Men i sin självbiografi hävdade Bill Hudson att relationen med Bruno också fortsatte när Goldie och Bill hade gift sig, och hur han skulle bo hos dem en period.

Annons

”Det finns en svensk kille som jag har träffat. Han heter Bruno och kommer hit till USA på måndag. Han kommer bo här några veckor”, ska Goldie Hawn ha sagt till sin make enligt boken.

Bruno Wintzell och Goldie Hawn i Stockholm 1981.

Alexander Väggö von Zweigbergk – Paris Hilton

Svenska modellen Alexander Väggö von Zweigberg var i Beverly Hills utanför ett vandrarhem när Paris Hilton fick upp ögonen för honom. Hotellarvtagerskan körde förbi med en vän, och stannade för att fråga om svensken ville jobba som modell. Den unga svensken tillbringade sedan flera dagar med Paris Hilton, som då var en av världens mest uppmärksammade personer. Det hela blev dock ingen långvarig relation.

Annons
Alexander Väggö von Zweigbergk var 20 år när han hängde md Paris Hilton.

Nicklas Söderblom – Nicollette Sheridan

2005 träffade svenska fitnessprofilen Nicklas Söderblom då Desperate housewives-aktuella skådespelaren Nicollette Sheridan via gemensamma vänner. De blev snabbt ett par, flyttade ihop i Los Angeles och planerade att gifta sig.

– Just nu är livet extremt hektiskt, det är som att vara fångad i en virvelvind. Men när det lugnar ned sig och det finns tid att njuta av processen ska vi ordna ett vackert bröllop, sa Nicollette till Expressen då.

Paret gifte sig dock aldrig, och gick i stället skilda vägar.

Nicklas Söderblom och Nicollette Sheridan på gala.

Marcus Schenkenberg – Pamela Anderson

Svenska modellen Marcus Schenkenberg blev tillsammans med skådespelaren Pamela Anderson 2000, efter att först ha träffats på World music awards i Monaco. Pamela var en av kändisvärldens allra mest omskrivna människor efter äktenskapet med Tommy Lee, och relationen med svenska Marcus väckte minst sagt stor uppmärksamhet. De två var tillsammans i ett år innan de gick skilda vägar.

Annons

Hon tyckte inte att jag var seriöst. Hon ville ha ett till barn. Hon hade två pojkar, ville ha en flicka och tyckte att jag skulle sälja lägenheten. Men jag visste inte om det skulle hålla resten av livet. Jag älskar barn, men hennes barn var typ 4 och 5 och att då få ett spädbarn... Små barn är ett 24 timmars jobb! Jag ville hellre starta från scratch med nån, har Marcus Schenkenberg berättat.

Pamela Anderson och Marcus Schenkenberg blev omskrivna.
Annons