Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kate Winslet: Kvinnor är som allra sexigast mellan 40 och 50

17 feb, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografImago/TT
Har du en dålig hårdag eller vaknade du i morse och tyckte att du såg lite trött ut?
Då kanske du är en av de som behöver ta del av skådespelaren Kate Winslets upplyftande syn på skönhet!
Annons
Leonardo DiCaprio och Kate Winslets relation idag – 25 år efter TitanicBrand logo
Leonardo DiCaprio och Kate Winslets relation idag – 25 år efter Titanic

Nu berättar Hollywoodstjärnan Kate Winslet hur hon ser på åldrande, och det är en väldigt uppfriskande åsikt. Hon menar nämligen att tiden mellan 40 och 50 är den då kvinnor är som allra snyggast – och att skönhet har ingenting med utseende att göra!

– Jag tror att många kvinnor när de når 40-årsåldern, i alla fall omkring 45, tänker att ”Åh, det här är början på nedgången... kroppen börjar förändras och förfalla i olika riktningar som jag inte kan kontrollera”, berättade Titanic-stjärnan när hon gästade BBC’s Woman’s Hour nyligen.

– Men jag har bestämt: nej. Vi blir mer kvinnor, vi blir mäktigare, och sexigare... vi blir mer oss själva. Vi har möjligheten att säga vad vi tycker utan rädsla för vad andra ska tycka. Vi behöver inte bry oss om ytan och utseendet lika mycket, säger Kate och poängterar att den här fasen i livet är ”fantastisk”.

Annons

”Hollywoodidealet är en myt”

Det är inte första gången som Winslet delar med sig av insikter som denna. I en intervju med Vogue förra året delade stjärnan med sig om hennes tankar kring åldrande i Hollywood.

– Jag vill säga till alla kvinnor som försöker sig på en Hollywoodlook att det är en myt. På riktigt, det är en myt, förklarade hon då och satte fingret på Hollywoods förmåga att måla upp ett ouppnåeligt ideal, när verkligheten kanske är en annan. Det vill säga otroliga resurser och retuschering bakom de där glitterglimmande resultatet.

– För mig så är hemligheten bakom att åldras i Hollywood (eller inte åldras), oavsett vid vilken ålder du befinner dig, att acceptera vem du är och acceptera att vi inte kan bekämpa förändringen. Den är konstant. Skönhet kommer inifrån.

Kate Winslet var 21 år när hon slog igenom stort i Hollywood med rollen som Rose i filmen Titanic, från 1996.
Kate Winslet var 21 år när hon slog igenom stort i Hollywood med rollen som Rose i filmen Titanic, från 1996.

Kate Winslet lever som hon lär

Under coronapandemin deltog hon i debatten gällande ungas mående i relation till de filter och sociala medier-beteenden som växte fram under tiden i isolering, och bidrog till en spik i skönhetsoperationer och skönhetsingrepp bland unga.

Annons

Hon bevisade också att hon inte är någon hycklare, och att hon även lever som hon lär. Detta i samband med coronapandemins lockdown. Hon anammade nämligen en del stilknep från hennes Mare of Easttown-karaktär och omfamnade ett lite sjaskigt mode, med tillhörande grå utväxt i hårbotten. Detta resulterade i att hon blev pandemins mest oväntade (och hyllade) stilikon!

Winslets peppande och inspirerande tankar kring åldrande får oss att önska att alla 47-åriga kvinnor där ute hade henne på speed dial, för en dos pep talk när de självkritiska tankarna kryper på. Vi alla behöver påminna oss om vår inres skönhet oftare, i dagens klimat.

I slutet av dagen är åldrande något alldeles underbart, när du tänker på alternativet.

Källa: Vogue

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons