kattis ahlström vet att tv-branschen kommer vinka adjö till henne inom kort.
0:47

Efter reklamen: Kändisarnas bästa hälsotips

(0:47)

Slå på ljud

I veckan fyller tv- och radio-profilen Kattis Ahlström 55 år, och vad gäller födelsedagsfirandet tror hon att det blir en brasa nere vid bryggan där hon bor i Fredhäll i Stockholm.

– Det blir ingen större baluns, säger hon nu i Göteborgs-Posten.

Arvinge okänd på SVT läggs på is: ”Krävande projekt”

Släpper bok till hösten

Just nu ser vi Kattis Ahlström programleda SVT:s frågeprogram Muren, där vi ser allmänbildade svenskar mäta sina krafter i frågesport mot en hel mur av kända specialister i olika ämnen. Till hösten släpper Kattis Ahlström även boken Konsten att mötas tillsammans med Stefan Einhorn och Ullakarin Nyberg.

Kattis Ahlström om tv-branschen: Inget jobb man åldras i

Vad gäller hennes karriär i tv-branschen känner hon att hon kommer dyka upp mindre och mindre i rutan i framtiden. Trots sin gedigna erfarenheten inom radio och tv vet hon med sig att kvinnor med åren lämnar branschen, i varje fall om man är med i bild.

– Samtidigt kommer det en dag när de på tv säger adjö, så är det bara. Det är inget jobb man åldras i, inte om man är med i bild, säger hon i intervjun.

Samtidigt förklarar Kattis Ahlström att det är något hon tar med ro – och att det finns en hel drös med andra saker hon kan tänka sig att pyssla med i framtiden.

– Det är lite sent att byta till något helt annat yrke men jag bekymrar mig inte. Jag kan tänka mig många roliga saker att göra, säger Kattis Ahlström samtidigt som hon slår fast att tv-mediet alltid känts tryggt och bra – nästan som ett andra hem.

Kattis Ahlströms familjeliv och lyckan över barnen

Tillsammans med scenografen och ex-pojkvännen Johan Killgren har Kattis Ahlström de idag vuxna barnen Love, 23, och Ebba, 25.

– För mig var det väldigt naturligt det där med barn. Och att kunna känna så mycket ren kärlek var också något som var överväldigande. De fick hänga med mycket, vara en del i mitt liv, mitt sammanhang, har hon tidigare sagt till nöjessajten Hänt.se.

Och bara härom dagen gjorde hon klart att det är mammalyx att få tillbringa tid med sin dotter och son.

”Att få ha dem på samma kvadrat en liten dag gör mamman glad”, meddelade hon på sina sociala medier samtidigt som hon visade upp en bild på syskonparet.

Så mycket tjänar de kvinnliga tv-profilerna – här är hela listan

Barnen Ebba och Love idag