Kenza Zouiten är på Maldiverna i bikini

Ivyrevel är klädföretaget som influencern och bloggerskan Kenza Zouiten Subosic driver tillsammans med bland annat maken Aleksandar Subosic. Företaget startades år 2012 och år 2016 gick H&M in och köpte upp en stor del av aktierna. Året därpå köpte även Zalando in sig. Nyligen valde dock modejättarna att lämna, rapporterade ekonomisajten Breakit.

Ivyrevels vädjan under corona

Nu kommer nästa bakslag för företaget. Precis som många andra bolag har även Ivyrevel det ekonomiskt tufft under coronapandemin. På Instagram har de delat ett inlägg där de nu vädjar folk att stötta de yrkesgrupper som riskerar att förlora sina jobb, däribland de själva.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Kenza har i sin tur delat inlägget på sin Instagram story.

”Om vi inte spenderar pengar kommer alla att förlora sina jobb, så enkelt är det”, skriver hon och taggar flera svenska företag.

Även på sin blogg har hon skrivit om situationen i Sverige just nu och uppmanar de som kan och har råd att stötta sina lokala företag. Hon skriver att man exempelvis kan handla online eller köpa med sig hämtmat då man enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten inte bör vistas i större grupper eller ute bland folk.

”Det handlar inte om att rädda företagen, det handlar om att rädda människors jobb och inkomst, att försöka hålla igång ekonomin i vårt land.” skriver Kenza.

Kritik mot Ivyrevel och Kenza Zouiten

Uppmaningen är dock inte uppskattad hos alla, och många menar att bloggerskan mest försöker rädda sitt eget skinn. En hel del läsare påpekar även att det hela landar fel när Kenza själv nyss kommit hem från en lyxresa på Maldiverna.

”Du åker på en resa för typ 100.000, får allt annat betalt (renoveringar, mat, skönhetsprylar, kläder) men vill att andra ska dra ur dig ur skiten? Nä tack,” skriver en läsare.

”Fast…. du har nyligen kommit hem ifrån en tvåveckors resa i Sydasien? Situationen var allvarlig redan då, trots det väljer du att åka för att sedan komma hem och uppmana andra till karantän. Kasta inte sten i glashus.” skriver en annan.

Även på Ivyrevels Instagram väljer många att kritisera både företaget och Kenza.

”Är det här ett skämt? Stötta sitt lokala företag ja, men ett företag som har en ägare som tillbringar sin tid med att leva lyxliv (resor, bilar, lägenhet, designkläder)…”

”Och de sov på ett hotell som kostade 2000 dollar per natt i flera veckor. Och efter det skäms de inte för att pressa oss att köpa deras dyra kläder”.

Kenza Zouiten besvarar kritiken

Kenza har nu valt att besvara kritiken i flera kommentarer på sin blogg. Hon menar att det inte alls handlar om henne själv då hon sitter ekonomiskt säkert.

”Men det skulle krossa mitt hjärta om vi kommer till den punkten att vi måste göra alla våra anställda (vilket mest består av unga kvinnor) arbetslösa.

Hon berättar också att varken hon eller maken tar ut någon som helst lön från företaget och påpekar gång på gång att hon inte skriver som hon gör för sin egen skull.

”Jag försökte uppmuntra folk som har möjligheten att hålla ekonomin i rullning så att färre förlorar sina jobb. Det har inte med mig att göra, jag personligen är inte ens påverkad. Är det så jäkla svårt att tro att jag bryr mig om andra?”

 

Foto: TT, Instagram

LÄS MER:

Kenza Zouitens stilresa genom åren – då och nu

Kritikstorm mot Jotex samarbete med Kenza Zouiten:”Pinsamt”

Kenza Zouiten fälls i domstol: ”Vill vara ärlig mot er”

Mest läst