krister henriksson
Kändisarnas otrohetsskandaler - vi aldrig glömmer
1:03

Efter reklamen: Kändisarnas otrohetsskandaler - vi aldrig glömmer

(1:03)

Slå på ljud

Under 80-talet hade Krister Henriksson, 75, en femårig relation med den idag framlidna skådespelerskan Bibi Andersson. Hon gick bort 2019 och blev 83 år gammal.

– Vi träffades och skulle jobba ihop. Jag blev otroligt kär i Bibi, men hon var Hollywoodstjärna och jag var en tölp från Grisslehamn. Bibi hade Lidingövilla och jag bodde i andrahand på Zinkensdamm. Jag hade inte ett öre och Bibi hade miljoner. Hon var jättegenerös, jättevacker. Det var fantastiskt, berättar Krister Henriksson in Anna Hedenmos, 60, SVT-program Min Sanning när ämnet otrohet kommer på tal.

Krister Henrikssons otrohet bottnade i avundsjuka

I samma intervju öppnar Wallander-skådisen upp och erkänner att han var otrogen mot Bibi Andersson när det begav sig.

– Det här är saker som jag inte har pratat om så mycket men den första som jag då kan ta upp i det här fallet som jag nu väl kan prata om var Bibi Andersson och jag när vi skulle göra ”Linje Lusta”, säger han och förtydligar att eftersom Bibi var så framgångsrik började ett svart moln att gro inom honom.

linje lusta från 1981

Krister Henriksson och Bibi Andersson var ett par under 1980-talet, och de arbetade tillsammans i arbetet tv-teatern Linje Lusta av Bo Widerberg, 1981.

SVT

– Men jag kunde inte ta emot allt det där. Så jag blev inte snäll mot henne. Jag ville straffa henne för att hon hade så mycket som inte jag hade. Ren avundsjuka, säger han.

Martina Haag om att ha kvar Eriks efternamn efter skilsmässan

”Jag var otrogen mot henne”

Varpå Anna Hedenmo frågar hur avundsjukan yttrade sig, och Henriksson svarar:

– Att jag var otrogen mot henne. För att inte hon skulle få för sig att hon var så jävla snygg. Jag var ung ... nu är det för sent att be om ursäkt men ofta har jag nästan lust att springa till hennes grav och berätta allt det där som jag tyvärr inte gjorde för henne, säger han samtidigt som han säger förlåt till Bibi och poängterar att hon var en helt fantastisk person.

bibi andersson i Persona - från 1966.

Bibi Andersson som Alma i Ingmar Bergmans Persona från 1966.

Så lever Krister Henriksson idag

Numera lever Krister Henriksson tillsammans med en annan aktris – Cecilia Nilsson, 64. Och idag har skådespelarparet varit gifta i över 30 år, och häromåret valde de att leva som särbos. Vilket de äkta makarna talade ut om i SVT-dokumentären Krister Henriksson.

– Man måste våga lite nya saker ibland, det är spännande. Man förändrar formerna för sin relation, och då innebär det att man får syn på varandra på ett annat sätt, sa hustrun Cecilia Nilsson i dokumentären samtidigt som hon gjorde klart att de numera umgås bättre och att de har mer kvalitetstid.

Krister Henriksson och hustrun tillika särbon Cecilia Nilsson minglar på Guldbaggegalan 2019.

Därför behöll Charlotte Perrelli sitt efternamn efter svåra skilsmässan

Mest läst