Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lasse Eriksson dog på scenen – föll ihop inför publiken

28 sep, 2021 
Komikern Lasse Eriksson var mitt uppe i en föreställning när han plötsligt föll ihop på scenen inför publiken.
Trots hjälp från sjukvårdskunniga i publiken gick den folkkära tv-profilens liv inte att rädda.
– Det finns ingen förklaring till dödsfallet, inga sjukdomar som har kunnat leda till det här, sa polisen efteråt.
Annons
TV: Så tar du dig igenom sorg - psykologens tipsBrand logo
TV: Så tar du dig igenom sorg - psykologens tips

Det har gått tio år sedan den folkkära komikern och tv-profilen Lasse Eriksson, känd från Snacka om nyheter, Dagsedlar och Parlamentet, gjorde sin sista föreställning. Under våren 2011 spelade Lasse i revyn Fyra lyckliga män 2 på Reginateatern i Uppsala, och det var där också allt tog slut.

Efter nästan två och en halv timme på scenen så sjunker komikern plötsligt ihop på teaterscenen. När publiken och ensemblen inser vad som har hänt så kommer någon i publiken fram och gör hjärt- och lungräddning på skådespelaren, samtidigt som någon annan ringer efter hjälp. Men trots de snabba insatserna så gick inte Lasse Erikssons liv att rädda.

Annons

– Någon sjukvårdskunnig i publiken påbörjade hjärt- och lungräddning. Ambulans tillkallades. Men när han kom fram till akuten konstaterades det att han var död, sa Kenneth Sundin, hos polisen i Uppsala, till Aftonbladet efter dödsfallet.

Kollegan såg Lasse Eriksson falla ihop

Skådespelaren Staffan Lindberg var med uppe på scenen när Lasse Eriksson plötsligt tog sig för hjärtat.

– Jag hör att Lasse säger "jag mår inte så bra, jag måste kliva åt sidan”. Sedan i ögonvrån när vi avslutade numret så märker jag att han har fallit ihop så jag ringer ambulans samtidigt som Jacke frågar efter någon sjukvårdskunnig. Vi hade folk på plats här direkt som kunde sina saker, men det hjälpte inte, berättade han för P4 Uppland.

Lasse Eriksson 2010.

Efter Lasse Erikssons tragiska bortgång vid 61 års ålder var polisen och läkarna först förvirrade över dödsorsaken.

Annons

– Det finns ingen förklaring till dödsfallet, inga sjukdomar som har kunnat leda till det här. Därför är vår uppgift nu att fastställa dödsorsaken. Det finns ingen misstanke om brott, sa Kenneth Sundin till Aftonbladet.

Lasse Eriksson påbörjade sin karriär inom underhållning redan på 1970-talet, då han spelade teater i Uppsala. På 1980-talet började han synas mer i tv, och var med i både Dagsedlar och Café Luleå. Senare var han också programledare för Låt kameran gå, och lagledare i Snacka om nyheter med Sven Melander. Han tävlade också i På spåret – där han kom tvåa tillsammans med Ulrika Knutson 1998 – och syntes i Parlamentet. Dessutom satte han upp flertalet shower, och skrev böcker.

Stefan Grundin, Sven Melander och Lasse Eriksson gjorde Snacka om nyheter.
Annons
TV: Kändisar som lämnat oss 2021Brand logo
TV: Kändisar som lämnat oss 2021
Annons