Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Leif GW Perssons barn – så lever de idag

24 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT
Leif GW Persson är inte bara omtyckt av svenska folket, men också av sin stora familj.
Kriminalprofessorn har sex barn från olika relationer – så här lever GW:s barn idag.
– Min hustru Kim är en alldeles utmärkt kvinna, och min kontakt med barn och barnbarn är god, har Leif GW Persson sagt.
Annons
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW PerssonBrand logo
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW Persson

Leif GW Persson, 76, är kriminologen och författaren som de senaste åren har blivit som hela Sveriges landsfader, med sin frekventa medverkan i tv-program, nyheter och tidningar. När det behövs en expertröst kring ett brott finns ofta GW där, och kommer med sina insikter.

Men trots att han är så folkkär så är det inte många som har så bra koll på hans familj. Det är kanske inte så konstigt, för professorn har varit gift flera gånger och har både barn och bonusbarn från olika relationer – samt så mycket som elva barnbarn.

Annons
Leif GW Persson med frun Kim Persson.

I över 20 år har Leif GW Persson varit tillsammans med hustrun Kim, som han gifte sig med 2003. Paret har inga gemensamma barn, men Kim har de två barnen Klara och August från en tidigare relation, som Leif GW Persson ser som sina egna. Utöver de två bonusbarnen har GW fyra egna barn – en son han fick redan när han var 20 år gammal, två döttrar från sitt första äktenskap och en dotter från det andra äktenskapet.

– Min hustru Kim är en alldeles utmärkt kvinna, och min kontakt med barn och barnbarn är god, har Leif GW Persson sagt.

Annons
Leif GW Persson med Kim och bonusdottern Klara, samt två av sina barnbarn.

Dottern känd författare

Sonen Patrik, 56, är idag bibliotekarie och har hållit sig borta från rampljuset. Tre år efter att ha blivit pappa till Patrik fick Leif GW barn med sin första fru, sjuksköterskan Birgitta Liedstrand. Då föddes dottern Malin Persson Giolito, som idag är GW:s mest kända barn. Malin har skrivit flera böcker, men är mest känd för boken Störst av allt som kom 2016. Den har sålts till 30 länder och gjorts till serie på Netflix.

Malin Persson Giolito och Leif GW Persson på förlagsfest 2019.

Leif GW Persson har också adopterat dottern Hedda, som medverkade i programmet Här är ditt liv på Kanal 5 2019. Om att växa upp med GW som pappa sa hon:

Annons

– Det var bra. Han är väldigt speciell, väldigt omtänksam.

GW:s dotter Hedda i Här är ditt liv.

Leif GW Perssons barn har gått i sin pappas välutbildade fotspår. Medan Malin är jurist i grunden så är professorns tredje dotter, Julia, doktor i internationell politik på Oxfords universitet i Storbritannien.

Källa: Hänt.

Annons