Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lill Lindfors kärleksaffär med Brasse Brännström

27 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografCharles Hammarsten/TT
Lill Lindfors och Brasse Brännström levde tillsammans som par under elva års tid.
Men kärleksrelationen började som affär mellan Fem myror är fler än fyra elefanter-profilen och artisten, då hon fortfarande var gift.
– Vi kysstes, så det är klart det var en affär, har Lill Lindfors sagt i Nemo möter en vän.
Annons
Hollywoods oväntade kändispar som varit tillsammansBrand logo
Hollywoods oväntade kändispar som varit tillsammans

Folkkär artisten Lill Lindfors, 81, har varit gift med maken Anders Byström sedan 1991 – men innan dess var hon sambo med Fem myror är fler än fyra elefanter-programledaren Brasse Brännström. Paret levde tillsammans i elva år, fram tills att de gjorde slut 1984.

Men relationens början var inte okomplicerad för Lill Lindfors och Brasse Brännström. När de började dejta var artisten nämligen fortfarande gift med sin första man, Peter Wester.

Det var Lill själv som hade en show på Berns salonger i Stockholm, i mitten av 70-talet, och hon hade engagerat både Brasse Brännström och Magnus Härenstam i föreställningen. I podcasten vill hon först inte kalla det för en affär med Brasse, men erkänner sedan att det var exakt vad det var – trots att de inte låg med varandra förrän hon hade lämnat maken.

Annons
Lill Lindfors och Brasse Brännström träffades på 70-talet.

– Jag ska vara alldeles rak. Vi låg inte med varann. Där var jag moraliskt högt stående. Men vi kysstes, så det är klart det var en affär, säger Lill Lindfors i Nemo möter en vän.

Minns Brasse Brännström med kärlek

Efter att ha inlett affären med Brasse skilde sig Lill Lindfors från Peter Wester, som är pappa till hennes dotter Petronella Wester. Relationen med Brasse höll sedan i elva år.

– Brasse var ganska blyg. Men han var blixtrande snabb i huvudet och kunde vara väldigt rolig och kreativ, säger hon i podcasten.

Annons

Brasse Brännström gick bort 2014, bara 69 år gammal, och Lill minns sin gamla partner med värme.

– Vi hade det väldigt bra de första åren. Vi hade det jättefint. Det var den bästa perioden i våra liv.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons