Linnea Wikblad i Bäst i test
7 Kändisar du inte visste började sin karriär med reality tv
0:51

Efter reklamen: 7 Kändisar du inte visste började sin karriär med reality tv

(0:51)

Slå på ljud

Linnea Wikblad är en av fyra deltagare i den sjunde säsongen av Bäst i test på SVT. För de flesta är hon ett nytt ansikte medan många redan hört hennes röst.

Din hjärna-Anders Hansens familjedrömmar: ”Inte prioriterat”

Här är de åtta vanligaste frågorna om Linnea Wikblad.

Vad jobbar Linnea Wikblad med?

Linnea är journalist och programledare på Sveriges radio. Hon leder programmet Morgonpasset i P3 tillsammans med David Druid och Margret Altadottir. De sänder från 05.59 till 09.30 varje vardagsmorgon.

Linnea Wikblads karriär – vilka program har hon lett på P3?

Linnea Wikblad började sin radiokarriär på Sveriges radio 2011 som programledare för programmen Radio Liechtenstein och Humorhimlen – och har gjort en massa programledarjobb sedan dess. 2012 blev hon programledare för Carpe Fucking Diem.

Under åren 2013-2014 var Linnea Wikblad bisittare för Tony Irvings fredagsprogram Irving i P4. Hon här också varit programledare för PP3 tillsammans med Sara Kinberg och Adrian Boberg.

Linnea Wikblad ler på bild

Linnea Wikblad deltog i Alla för en 2018 vilket var en program som tillfälligt ersatte underhållningsprogrammet Doobidoo på fredagskvällarna.

Jacqueline Christensen

2019 hoppade hon in som vikarie i Morgonpasset i P3. Under våren 2021 var hon med i Eftermiddag i P3.

Vad har Linnea Wikblad för instagramkonto?

Hon har faktiskt två konton, varav ett dock är privat; @linneawikblad. Vill du följa Linnea Wikblad på Instagram är det i stället kontot @killmaterskan som du ska följa. Om du gillar mat det vill säga. För Linnea Wikblad delar nämligen bara med sig av matinspiration på det kontot. Hon postar bilder på mat hon lagat och bröd hon bakat. Vill man vet mer så delar hon oftast gärna med sig av sina hacks för att lyckas i köket.

Har Linnea gett ut någon bok?

Jajamensan, det har hon och allt tack vare hennes Instragramkonto. Boken gavs ut 2022, är en kokbok och heter Killmaterskan: en kokbok för dig som har ett kök.

Hur gammal är Linnea Wikblad?

Linnea Wikblad föddes den 24 februari 1986 och fyller 37 år under 2023.

Var kommer Linnea Wikblad ifrån?

Hon är född och uppvuxen i Stockholm. Linnea Wikblad växte upp i Hagsätra och Stuvsta söder om Stockholm. Hon gick sedan grundskolan på Adolf Fredriks musikklasser, Rytmus musikskola med specialämne sång på gymnasiet.

Har Linnea Wikblad någon pojkvän?

Lotta Engbergs oväntade relation med Samantha Fox: Vänner privat

I början av 2023 gick Linnea Wikblad ut med att hon var nybliven singel. Hon hade då avslutat en längre relation och avslöjade uppbrottet i Morgonpasset i P3. Linnea beskrev då att hennes nya liv var en stor omställning.

– En känsla som kan infinna sig är ju ”okej, då är det jag som är 37 och singel”. Oavsett vad anledningen är att man är singel, så är man plötsligt ensam. Känslan är att man har misslyckats, att man har slarvat bort en massa år, att man är tillbaka på ruta ett.

Innan relationen tog slut kunde hon ofta dela med sig om små händelser från sin vardag tillsammans med sin partner Kalle, både i radio men också på twitter – gärna med glimten i ögat.

”Kalle, min kille, legally blind: det borde finnas nån manick som hjälper en att borra rakt. Jag: ja det kallas att se”, twittrade hon i mars 2022.

Har Linnea Wikblad barn?

Nej, Linnea har inga barn i dagsläget. När hennes relation tog slut 2023 kommenterade hon detta i radio:

– I de mörka ställena kan man känna mycket att alla andra är inne på sitt andra barn, de köper hus ihop och flyttar ut i förorten. Vad ska jag göra, ska jag bo då i stan i en lägenhet själv 37 år gammal?

SVT-profilerna som försvann – så lever de i dag

Mest läst