Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lizette Pålsson försvann från rampljuset – ändrade livet efter traumat

13 mar, 2021 
Medan Stage Four-kollegerna Peter Jöback, Lisa Nilsson och Andreas Lundstedt gick vidare till att bli folkliga artister, så har den fjärde medlemmen Lizette Pålsson försvunnit från rampljuset.
Efter att ha varit nära att mista livet i tsunamikatastrofen 2004 tog Lizette tag i en barndomsdröm – och bytte bana helt.
– Vi hamnade i en situation med så mycket hemskheter som man inte tror kan hända, säger hon i Expressen.
Annons
Största snackisarna i Melodifestivalens historiaBrand logo
Största snackisarna i Melodifestivalens historia

Lizette Pålsson slog igenom för det svenska folket i popgruppen Stage Four, tillsammans med bandkamraterna Peter Jöback, Lisa Nilsson och Andreas Lundstedt.

Men medan de andra har blivit självklara delar av Sveriges artistelit, så har Lizette Pålsson, i dag 53, lagt om sitt liv helt och lämnat musikbranschen för gott.

Efter framgångarna med Stage Four tävlade Lizette i Melodifestivalen två gånger under 90-talet. Första gången hon var soloartist i tävlingen var 1990 med Sången över havet, som slutade på en sjätteplats. Två år senare försökte hon igen, och var nära att ta hem vinsten med sitt bidrag Som om himlen brann. Hon förlorade dock till sist mot Christer Björkman.

Lizette Pålsson.

Men Lizette hängde inte läpp för det – bara sex veckor tidigare hade hon blivit mamma för första gången.

Annons

– Det är klart att alla som kommer tvåa blir besvikna. Men jag var i min förlossningsbubbla och var så nöjd, min dotter var sex veckor och jag fixade det. Jag tyckte också att min låt var så himla bra och jag var nöjd med framträdandet, jag kunde inte ha gjort något mer, säger Lizette Pålsson Sälling till Expressen.

Lizette lade om livet efter tsunamin

Lizette fortsatte jobba som artist de kommande åren – men 2004 ändrades allt för gott. Den 26 december var Lizette Pålsson Sälling med familjen på Chicken Island i Thailand, när tsunamin slog till och familjen tvingades fly för sina liv.

Ingen i familjen blev allvarligt skadad, men traumat fick Lizette att se över sina livsbeslut och tänka om. Hon bestämde sig för att ta tag i en barndomsdröm och utbilda sig till lärare.

– Jag har alltid sagt att jag ska bli fröken när jag blir stor, jag har alltid tyckt om att jobba med barn, men det hade ju aldrig blivit av. Men då skickade jag in ansökningar till lärarhögskolan, säger hon i Expressen.

Annons

Sedan dess har den forna artisten jobbat inom skolverksamheten, och i dag jobbar hon med att utbilda lärare och utveckla skolan. Samtidigt dubbar hon tecknad film som extraknäck, något hon gjort i 30 år.

För några år sedan uppträdde hon dock med Som om himlen brann under en schlagerkonsert i Malmö, som arrangerades av gamla konkurrenten Christer Björkman.

– Men det gav inte blodad tand att fortsätta, jag tyckte bara att det var kul att göra ett gästspel. Allt har sin tid och jag är supernöjd med att jag valde att läsa till lärare. Jag älskar att arbeta med pedagogisk utveckling och det är precis det jag gör nu.

Annons