Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Lotta Engberg lägger ner karriären: “Vill inte vara huvudpersonen”

31 aug, 2022 
AvElin Jonsson
Fotograftt
lotta-engberg-
Lotta Engberg trivs i sin roll som programledare för Lotta på Liseberg, och Bingolotto. Nu gör hon klart att hon lagt ner sin egna artistkarriär.
Annons
Lotta Engbergs stilresa genom årenBrand logo
Lotta Engbergs stilresa genom åren

Nu gör Lotta Engberg, 59, klart att det är slut med solokarriären. Hon trivs i sitt jobb som programledare och tv-profil, berättar hon när hon gästar Lotta Bromé i Mix megapol.

Fyra Bugg & en Coca Cola-artisten förklarar att det inte kommer bli några låtar under hennes namn, och att hon heller inte har några planer på att återigen äntra scenen som soloartist.

– På något sätt så har jag liksom tagit bort det ur mitt liv. Samtidigt är det inte så, för jag står ju och sjunger på Liseberg också.

– Men solist-Lotta tackade nog för sig för länge sen faktiskt, för ganska många år sedan, säger Lotta Engberg när hon tänker tillbaka på sin karriär som började som country- och dansbandssångerska.

Lotta Engberg och kärleken Mikael Sandström hemma i villan i Mölnlycke, sommaren 2021.

Vidare förklarar hon att beslutet känns helt rätt, hon vill inte längre vara artist.

– Det beror inte på att någon inte vill att jag ska sjunga utan det är jag själv. Jag älskar ju att stå på scen och jag älskar direktsändning men jag vill inte vara huvudpersonen. Jag tycker att det är fruktansvärt roligt att få hälsa välkomna till gäster, prata om hur duktiga de är men jag vill inte prata om mig på det sättet, säger hon och gör även klart att hon inte heller har några planer på att tävla på Melodifestivalen igen.

Annons

Lotta Engbergs bröllopsönskan

Men något som Lotta Engberg faktiskt verkar vilja, är att knyta hymens band med sin kära Mikael Sandström, 64. I direktsändningen av Lotta på Liseberg uttryckte Lotta Engberg nämligen nyligen sina önskningar om att gifta sig tv-doktorn. Det var efter ett scennumftasmer med artisterna John Lundvik och Linda Pritchard i spetsen som Lotta Engberg fick lite giftasfeeling.

Lotta Engberg och Mikael Sandström i Tillsammans med StrömstedtBrand logo
Lotta Engberg och Mikael Sandström i Tillsammans med Strömstedt

– Jag måste säga, det blir så varmt när ni sjunger. Det är så fantastiskt, det är så vackert, det är sådär så man känner att man nästan skulle vilja gifta sig! Sjunger ni då eller? frågade Lotta Engberg.

Foto: TT/Instagram

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons