Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Marcus Oscarssons kärleksavslöjande: ”Är fortfarande tillsammans”

27 nov, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT, SVT
Marcus Oscarsson.
TV4-profilen Marcus Oscarsson brukar sällan prata om sitt kärleksliv, men i veckans På spåret får tittarna veta att han har ett förhållande.
Annons
TV: Här är alla deltagare i På spåret 2021Brand logo
TV: Här är alla deltagare i På spåret 2021

Marcus Oscarsson är TV4:s politiska expertkommentator, och en av det svenska folket mycket uppskattad journalist och statsvetare.

I år ser vi honom i en lite annorlunda roll. Han tävlar nämligen i På spåret tillsammans med en annan välkänd journalist, Carina Bergfeldt.

– Jag brukar ju tacka nej till de flesta av såna här saker, men just På spåret kändes festligt. Det här har jag sett sedan jag var jätteliten och satt med mamma och pappa hemma i tv-soffan och hängde med i de här tågresorna. Sen tycker jag om att åka tåg i verkligheten också, så det kändes som något man inte tackar nej till, sade han i Nyhetsmorgon inför säsongspremiären.

Annons
Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson är med i grupp 1.
Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson är med i grupp 1.

Marcus Oscarsson om att tävla med Carina Bergfeldt

Han berättar också att han som liten grabb lärde sig alla världens huvudstäder, vilket han hoppas ska ge honom en fördel.

– Pappa satte upp en stor karta på väggen hemma, så fick jag sitta och öva in dem. Så huvudstäder är lite av en favorit, säger Marcus Oscarsson och avslöjar ett annat ämne som både han och Carina Bergfeldt hoppas få många frågor om:

– Det luriga med det här är att lika roliga och trevlig som hon är, lika exakt är hon som mig när det kommer till kompetensprofilen. Vi har fokus på politik, och framförallt amerikansk politik. Så jag hoppas att det bara blir frågor om amerikanska presidenter.

Annons

Oscarssons förhållande

Men det blev en del andra frågor i premiären av På spåret. Bland annat kom en fråga om en Oscarsvinnande film. När duon försökte tänka sig fram till ett svar avslöjar plötslig Marcus Oscarsson något privat.

– Den är jättebra den här filmen, säger han och sticker in:

– Jag var faktiskt på en väldigt lyckad dejt på den här filmen.

Marcus Oscarsson har hittat kärleken.
Marcus Oscarsson har hittat kärleken.

Programledaren Kristian Luuk bryter in och ber honom berätta mer.

– Vi är fortfarande tillsammans, så jag hade mer fokus på något annat än själva filmen. Men filmen var också väldigt bra, men mycket läskig på slutet. Väldigt mycket blod på slutet, säger Marcus Oscarsson.

Annons

Vem denna person är berättar han dock inte, men han bor på samma adress som en 34-årig kvinna i Stockholm.

Se också: 5 Snackisar från veckan som gåttBrand logo
Se också: 5 Snackisar från veckan som gått
Annons