Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Margaux Dietz om att visa upp sina barn i sociala medier

15 mar, 2021 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Fotograftt
Margaux Dietz om att visa upp sina barn i sociala medier – efter kritiken
Efter den stora debatten gällande barn som exponeras på sociala medier i kommersiella syften där Margaux Dietz ex Jacob Liebermann uttalat sig kring fenomenet, berättar nu Margaux Dietz om sin syn på saken.
Annons
Margaux Dietz om att visa upp sina barn i sociala medierBrand logo
Margaux Dietz om att visa upp sina barn i sociala medier

I ett långt inlägg på Instagram öppnar nu influencern Margaux Dietz upp om sina tankar kring att visa upp sin son Arnold, som hon har tillsammans med exet Jacob Liebermann, på sina sociala medier.

Margaux Dietz möter för första gången kritiken

I februari gick Margaux Dietz ex-make Jacob Liebermann ut med en debattartikel, som slog fast att han inte uppskattar hur barn exponeras av sina influencer-föräldrar i sociala medier. Något som gjort att Margaux fått kritik, vilken hon inte svarat upp på, förrän nu.

”Att bli mamma är det bästa som hänt mig. Jag, precis som så många andra föräldrar, har med stolthet visat upp mammalivet i mina sociala medier. Men utvecklingen i sociala medier går väldigt fort. Därför har jag genom åren själv behövt tänka till, omvärdera egna beslut och sätta egna gränser”, skriver hon nu i ett Instagram-inlägg och fortsätter berätta:

”Bland annat beslutade jag i somras att inte längre ha med Arnold i kommersiella samarbeten. Och jag visar som ni märkt och kommenterar inte Arnold på samma sätt som tidigare. Jag är så glad över att barn, deras välmående och trygghet på sociala medier nu diskuteras, bland annat av beslutsfattare. Tydligare riktlinjer behövs.”

Annons

Margaux Dietz tar inte privata familjeangelägenheter öppet

Hon förklarar vidare att hon uppskattar att diskussionen om exponeringen av barn finns, men att hon gärna diskuterar och håller sitt privatliv just privat.

”För mig som mamma finns ingen viktigare fråga än barns välmående. Och jag vill verkligen tacka de personer och medier som valt att fokusera på frågan i stort, i stället för att skapa personfokuserade drev som är direkt skadliga för barnen som berörs. När det kommer till privata familjeangelägenheter så kommer jag aldrig ta dem i offentligheten. De samtalen ska föras mellan föräldrar privat. För vår sons skull.”

Bianca Ingrosso svarar på Margaux Dietz inlägg

Bianca Ingrosso är en av alla som lämnat en kommentar till inlägget. Hon som härom veckan tog en paus från sina sociala medie-kanaler efter en ny hatstorm, känner starkt om ämnet, eftersom att hon har egna erfarenheter kring det.

Annons

”Jag är det barnet som råkat ut av att ens föräldrar (och andra vuxna som lagt sig i) tjafsat offentligt om ens privata familjeproblem och jag kan säga att det är det absolut värsta jag och mina syskon behövt gå igenom. Att som litet barn se och höra folk som gör allt för att slita ens familj isär har gjort att jag behövt otroligt många psykolog timmar redan från väldigt ung ålder”, skriver Bianca Ingrosso och fortsätter:

”Lägg er inte i privata familjesituationer där ni inte vet nånting. Tänk på vad barnet i framtiden behöver genomlida. Det här är inget nån av oss nånting med att göra och jag vet med all säkerhet att ni löser detta otroligt bra själva utan allas åsikter hemma i en säker miljö för ert bästa för er familjs skull och ingen annans”.

Annons