Maria Montazami.
0:47

Efter reklamen: 5 saker om Maria Montazami du kanske inte visste

(0:47)

Slå på ljud

Att bo USA under coronapandemin har varit en utmaning för Hollywoodfrun Maria Montazami. Till skillnad mot hur det varit i Sverige har amerikanerna fått hårda restriktioner, mest tillbringat sin tid hemma och fått vänja sig vid att ha munskydd i alla offentliga områden.

Erika Persson flyttar ifrån mamma Gunilla – dolda anledningen

Men för Maria Montazami har tiden hemma inneburit en stor förändring för henne. Corona gjorde att hon tog ur sina blonda hårförlängningar – något som gjorde större skillnad än vad hon någonsin hade kunnat tro.

– Så fort mina extensions hamnade i soppåsen kände jag att jag var tillbaka till gamla goda Maria. Det har förändrat allt. Även vårt liv och hur jag är som person. Det är så himla skönt att kunna vara 100 procent sig själv utan några hårextensions. Och det kändes jätteskönt. Det var som att man slängde av sig ett helt lass av Hollywoodflärd rakt ner i soppåsen. Så det var det absolut bästa jag har gjort, säger hon i en intervju med Expressen.

Maria Montazamis omvälvande förändring

Det är inte bara Hollywoodfruns hår som mår bättre av förändringen – även hennes inre har fått ett lyft av att slippa hårförlängningar.

– Ja, det visste jag inte själv att det skulle bli. Man tänkte att man skulle ha en image och så där, men nej det är så mycket roligare att vara extensionsfri och mitt hår är glansigare och vackrare än nånsin.

Före pandemin hade Maria Montazami svårt att inte jämföra sig med andra människor, och ville inte sluta ha hårförlängningar av rädsla för att känna sig fulare. Nu har hon i stället kommit tillbaka till en annan version av sig själv.

– Att jag verkligen kan acceptera mig själv som jag är. Trodde jag att jag var någon annan, ful människa. Att mitt hår inte var perfekt nog. Men det är ju fantastiskt. Vem jämförde jag mig med? Jämförde jag mig med mig själv eller folk i tidningar? Jag vet inte. Jag känner mig som mig själv. Som när man var ung och... Ja, jag kan inte förklara det. Det var en jättefantastisk känsla. Det här är mer mig, Maria, den jag är.