Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Marie Mandelmann om tuffa tiden med Gustav: ”Svårt”

29 jul, 2020 
AvGabriella Håkansson
FotografTT
Marie och Gustav Mandelmann
Marie och Gustav Mandelmann spelar just nu in den femte säsongen av Mandelmanns gård.
Efter en annorlunda sommar med stora förändringar öppnar nu Marie upp om kampen.
– Vi kommer få svårt att få ihop det, säger hon till Expressen.
Annons

Gustav Mandelmann, 54, och Marie Mandelmann, 55, har blivit två folkkära profiler genom TV4:s Mandelmanns gård. Under fyra säsonger har tittarna fått följa med dem i deras liv på gården Djupadal, som ligger på Österlen i Skåne.

Tidigare kom även ett glädjebesked till TV4-tittarna. Det blir nämligen en femte säsong av det populära programmet. Det stod till en början oklart om det skulle kunna spelas in någon ny säsong på grund av pandemin men till slut meddelande paret att inspelningarna var igång men att paret och TV4 tillsammans hade satt upp några strikta regler. För att det skulle kännas bra att köra på med inspelningsdagarna skulle alla medverkande i produktionen noga känna efter om det fanns några tecken på sjukdom och i så fall stanna hemma, de använder även mycket handsprit och ser till att inte kramas.

Ledsamma beskedet till fansen

Men det är inte bara regler gällande inspelningarna som pandemin medfört. Vanligtvis har Gustav och Marie mängder av besökare på sin gård, sitt café och sin gårdsbutik. Tidigare har makarna till och med tvingats införa ett förbokningssystem på sin hemsida för att kunna hantera mängden gäster, men i tidigare i år meddelade de att det tvingats bli väldigt annorlunda. Marie och Gustav hade då beslutat sig för att stänga gården helt och hållet för besökare under den närmsta tiden

Annons

”Vi kommer inte att ha öppet för besökare sommaren 2020. Det är med tungt hjärta som vi meddelar detta”, skrev paret på Instagram.

Marie Mandelmanns nya ord

Beslutet att hålla stängt har inneburit att paret inte får in samma intäkter. I en intervju med Expressen berättar Marie om tankarna kring den plötsliga ekonomiska förändringen.

– Vi kommer få svårt att få ihop det. Men vi fixar det. Vi är självförsörjande, säger Marie till tidningen.

Även om sommaren inte blev som planerat väljer paret att fokusera på det positiva. Gustav och Marie lägger nu sitt fulla fokus på att komma i ordning med projekt som de tidigare inte hunnit. Bland annat bygger de om gårdsbutiken och parkeringen. Platsen för besökarna att ställa bilarna på ska däremot inte bli större utan istället minskas den.

– Vi gör inte som många andra gör och maxar. Vi går åt andra hållet, gör det bara hållbart. Vi kommer till och med att gå ner i antalet besökare. Få det mer rimligt, säger Marie och fortsätter:

– Vi hade kunnat göra allt större och ha öppet varje dag och öppna filialer. Men vi gör i stället tvärtom. Vi vill bara göra det hållbart. Det handlar inte om att vi ska tjäna mer pengar.

Läs mer:

Annons