Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Marie Mandelmanns ultimatum – efter krisen i relationen med Gustav

01 mar, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
Gustav och Marie Mandelmann.
För att balansera bilden av sig själva som det gladaste paret i hela Sverige har Marie och Gustav Mandelmann nu valt att tala ut om svårigheterna i relationen.
Annons
Marie och Gustav Mandelmanns kärlekssagaBrand logo
Marie och Gustav Mandelmanns kärlekssaga

Paret Mandelmann har den senaste tiden pratat öppet om problem med bland annat depression och Gustavs bipolära sjukdom. När de nu gästar Malou efter tio förklarar de varför.

– Det var just att man fick den här bilden av att vi är det lyckligaste och mest kärleksfulla paret i hela Sverige. Och det är vi ju också, absolut. Men det finns en sida där vi precis som alla andra kämpar och jobbar med olika saker, och här har vi en bipolär sjukdom som påverkar oss, säger Marie Mandelmann i programmet.

Så påverkas Marie av Gustavs sjukdom

Gustav Mandelmann berättar att han sedan 25-/30-årsåldern har haft dagar där måendet förändras hela tiden.

– Under en och samma dag så går det verkligen upp och ner många gånger, och det där är jag så van vid, men det tröttar ut jättemycket. Och det kan alltså vara så att jag känner allt från djupaste sorg till största möjliga lycka också, under en och samma dag, säger han.

Marie Mandellman gör sig nu redo för att vara med i Let's dance.
Marie Mandellman gör sig nu redo för att vara med i Let's dance.

Han berättar också att under de maniska perioderna så kör han på sitt eget race, och struntar lite i vad andra säger och tycker. Det kan bland annat handla om olika inköp som han inte diskuterat med sin partner.

Annons

– Då känner man ju sig kränkt, du går över mina gränser hela tiden. Det är ju jätte-, jättejobbigt, säger Marie Mandelmann och förklarar att hon måste sätta stopp för planerna, vilket gör att hon känner sig tråkig.

– Det började med att jag sade att ”jag orkar inte längre, jag håller på att gå in i väggen”. Men du förstod inte de signalerna för du var så uppe i varv, fortsätter Marie.

Gustavs insikt om sjukdomen

Till sist var hon tvungen att ställa ett ultimatum.

– Jag älskade ju dig jättemycket men jag håller på att dö för jag orkar inte. Så jag var tvungen att ställa det ultimatumet. Antingen måste jag leva för mig själv eller så måste vi göra någonting åt det. Och jag ser helst att vi gör den resan tillsammans.

Eftersom Gustav var i en manisk period just då förstod han inte problemet, men den insikten har han kommit till nu.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons