Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är Superhjälten i Masked singer – och alla ledtrådarna

19 apr, 2023 
AvJosefin Westin
Fotograftv4
Vem är Superhjälten i Masked singer?
Mysteriet tätnar kring deltagarna i Masked singer. Vem är Superhjälten? Här är alla ledtrådarna men också gissningarna.
Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

Superhjälten var med i första programmet av Masked singer. Hon var också den tredje som röstades ut ur programmet och fick ta av sig masken. Vet du vem Superhjälten är? Här är alla ledtrådarna och gissningarna. Längre ner kan du läsa svaret på vem som var Superhjälten.

Alla ledtrådarna om Superhjälten

Masked singer superhjälten ledtrådar

I varje avsnitt i samband med deltagarnas uppträdanden visas både videoklipp men också intervjuer med deltagarna packade med ledtrådar. Även låtvalet ska avspegla personen bakom Superhjälten. Här är ledtrådarna per avsnitt om Superhjälten.

Annons

Ledtrådar om Superhjälten i avsnitt 1

Superhjälten sjöng låten ”Hero” av Charlotte Perrelli. Här är resten av ledtrådarna från Masked Singer.

  • ”Det är jag som är superhjälten. Att vara superhjälte handlar inte bara om kraft och styrka. Det är minst lika viktigt att stötta varandra och vara en bra kamrat. En superhjälte kan agera i olika miljöer och jag har varit i många. Min spetskompetens har gjort mig till en förebild.”

  • ”Men att ha roligt är också min grej, trots att jag har så stark integritet. Jag har inte alltid varit den som stått längst fram.”

  • ”Mina egna förebilder har inspirerat mig att våga mer. Ställa mig i en utsatt position, att våga kasta mig ut i luften och spränga gränser.”

  • ”Det har varit mycket muskelkraft och framgångar. Men jag förstod tidigt att även hjärnan behöver sitt. Man vill inte gärna ha en konflikt mellan kropp och knopp. Vi är alla segrare i mina ögon, men någon måste också stå högst upp.”

  • Superhjälten visade också upp några saker som gav ledtrådar till vem hon är: ett flygplan och en bild på Arnold Schwarzenegger.

  • In på scenen rullade ambulans in och Superhjälten klär då på sig en läkarrock och börjar undersöka David Hellenius. ”Jag måste kolla din syresättning, det är nödvändigt inför framtiden. Oj, du har hög temperatur. Förmodligen en konsekvens av klimatet. Ditt arbetsklimat. Tyvärr är jag ingen riktig läkare, så jag kan inte hjälpa dig”

  • I panelen gissade Pernilla Wahlgren på Malin Åkerman, Nour El Refai på Elsa Hosk, Måns Zelmerlöw på Marie Serneholt och Felix Herngren på Frida Gustafsson.

Ledtrådar om Superhjälten i avsnitt 3

Superhjälten sjöng låten ”Det kommer bli bra” av Laleh. Här är resten av ledtrådarna från Masked Singer.

  • ”När jag var riktigt liten ville jag bli brandman, pilot, forskare, detektiv, polis, sakletare och tusen saker till. Jag var väldigt ombytlig och det är jag nog fortfarande. Jag gillar också att hålla på med verktyg. Tidigare var saxen och måttbandet några av mina bästa prylar, men nu tycker jag mest om skruvdragaren och stämjärnet.”

  • ”Mina styrkor handlade tidigare om mig, men nu använder jag mina superkrafter till att höja ribban på flera olika plan som rör vårt hem. Jag tar verkligen mitt jobb som superhjälte på allvar. Men det är inte fel att skoja till det ibland, man behöver inte vara så himla seriös bara för att man vuxit upp.”

  • ”Det finns mycket jag är stolt över. Mitt mål är att lämna över stafettpinnen till nya generationer och att jag äntligen vågar sjunga ut.”

  • I avsnittet där tre påståenden läses upp och två stämmer och ett är falsk var det följande: ”Jag har pratat framtid med Petter Stordalen.” ”Jag har ätit lunch med Leonardo DiCaprio.” ”Jag har diskuterat klimatfrågor med Maria Wetterstrand.”

  • I panelen gissade Måns Zelmerlöw på Josefin Crafoord, Nour El Refai på Keyyo, Felix Herngren på Mini Anden och Pernilla Wahlgren på Linnea Claesson.

Vem är Superhjälten i Masked singer?

I säsongens tredje avsnitt hamnade Superhjälten i en duell och förlorade. Det var då Superhjältens tur i Masked singer att ta av sig masken. Under masken fanns den tidigare mångkamparen i friidrott Carolina Klüft.

Det betydde ledtrådarna om Superhjälten

  • Bilden på Arnold: Arnold har vunnit Mr Olympia – och Carolina OS-guld.

  • Carolina var superhjälte för att hon under sin karriär var något av en stålkvinna.

  • Superhjälten ville höja ribban som rör vårt hem, ”ribban” syftar på höjdhopp och ”vårt hem” står för jorden eftersom Carolina är engagerad i miljöfrågor

  • Carolina brinner för klimatet och har pratat om miljöfrågor med både Petter Stordalen och Maria Wetterstrand.

  • ”Min spetskompetens har gjort mig till en förebild” – en av grenarna som Carolina tävlat i är spjutkastning.

  • ”Saxen och måttbandet handlade mer om min idrott. I höjdhopp kan man också saxa, måttband mäta längden i längdhopp”.

  • ”Vill lämna över stafettpinnen till nya generationer” – Carolina är verksamhetschef på Generation pepp och stafettlöpning är en friidrottsgren.

  • ”Jag har blivit utsedd till hedersdoktor. Så jag är doktor men inte en riktig doktor.”

  • ”Man vill ju inte gärna ha en konflikt mellan kropp och knopp. Carolina har studerat freds- och konfliktkunskap.”

  • Att superhjälten sjöng ”Det kommer bli bra” med Laleh var en ledtråd, Carolinas dotter heter nämligen Laleh.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons