Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Matthew Perry och Ben Affleck hängs ut – skrev till unga kvinnor

11 maj, 2021 
Matthew Perry och Ben Affleck.
Hollywoodstjärnorna Matthew Perry och Ben Affleck tog kontakt med unga kvinnor på dejtingappen Raya.
Nu kritiseras de, efter att videos de skickat till kvinnorna sprids på sociala medier.
– Många män i Hollywood pratar med många unga tjejer och det är något jag tycker att folk ska vara medvetna om, säger Kate Haraldson, 20, till Page Six.
Annons
Sex hollywoodskådisar som blev tillsammans med vanliga människorBrand logo
Sex hollywoodskådisar som blev tillsammans med vanliga människor

Allt fler män i Hollywood använder sig av dejtingappen Raya, som kan ses som ett slags ”kändis-Tinder”. På senaste tiden har flera av deras närmanden mot unga kvinnor spridits på sociala medier, och fått kritik.

Det började med att 28-åriga Nivine Jay blev viral med en video där hon skrev att hon tog bort en matchning med Oscarsbelönade skådespelaren Ben Affleck för att hon inte trodde att det var han på riktigt. Affleck skickade då ett klipp på sig själv.

– Nivine, varför tog du bort vår matchning? Det är jag, säger Ben Affleck i det korta klippet.

Klippet spreds på sociala medier, och medan vissa tyckte det var roligt, så reagerade andra på att Ben Affleck vill kvinnor 20 år yngre än han själv.

Annons

Matthew Perry skrev med 32 år yngre kvinna

Nivines video inspirerade 20-åriga Kate Haraldson att publicera ett inspelat privat samtal hon hade på Facetime med Vänner-skådespelaren Matthew Perry, 51. I klippet tycker Matthew Perry att Kate borde ta ett corona-test för att sedan komma över på besök hos honom.

– Många säger att jag är en mobbare och elak för att ha lagt upp detta och det fick mig att känna skuld, men samtidigt känner jag att många män i Hollywood pratar med många unga tjejer och det är något jag tycker att folk ska vara medvetna om, säger Kate Haraldson, som var 19 år när hon pratade med Matthew Perry.

Åldersskillnaden på 32 år ska ha kommit upp under samtalet, men inte varit något som störde Matthew Perry.

– Jag tror inte han brydde sig. Det kändes ganska konstigt att prata med något som är lika gammal som min pappa och det kändes inte rätt, speciellt inte när han visste hur gammal jag var, säger hon till Page six.

Annons

Klippet är inspelat medan Perry ska ha varit tillsammans med sin fästmö Molly, men vissa källor menar att skådespelaren och hans flickvän hade tagit en paus när Matthew Perry var ute på dejtingappen.

Vill belysa Hollywoodmännens beteende

Kate Haraldson menar att Perry aldrig var sexuell mot henne eller skrev något direkt opassande, men tycker att det måste belysas hur äldre män i Hollywood beter sig.

– Helt ärligt tycker jag inte att det är riktigt okej att de här äldre männen att prata med så unga kvinnor.

Varken Ben Affleck eller Matthew Perry har kommenterat de läckta klippen.

Modellen Chrissy Teigen har kritiserat både skådespelarna och de unga kvinnorna för de spridda klippen.

”Jag håller med om att kändisar inte borde skicka sådana obehagliga, desperata videor på Raya, men det är inte okej att lägga ut deras privata meddelanden offentligt. Ni har alla gjort fel, grattis”, skriver Teigen på Twitter.

Annons