Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Melania Trumps ras – har aldrig varit mindre omtyckt

18 jan, 2021 
AvAino Oxblod
FotografCHRIS KLEPONIS / POOL/TT.
Melania Trumps popularitet är rekordlåg, nu dagar innan hon och maken Donald Trump lämnar Vita huset i förmån för Joe och Jill Biden.
Presidentfrun lämnar sin post som Första dam med sitt folkliga stöd kört i botten – där 47 procent av de som svarat på CNN:s enkät uppger att de inte tycker om henne.
Ingen presidentfru har varit så impopulär på hela 2000-talet.
Annons
Vem är Melania Trump?Brand logo
Vem är Melania Trump?

Melania Trump avslutar sin tid som Första dam på botten – under sina fyra år som presidentfru har hon aldrig varit mindre populär än hon är nu.

CNN gör löpande en enkät över presidentens och Första damens popularitet, och Melania Trump har rasat i folkets ögon. I den senaste undersökningen uppger 47 procent av de som tillfrågats att de inte tycker om henne, medan 42 procent menar att de tycker om henne, och 12 procent inte vet vad de tycker.

Det var i maj 2018 som Melania Trump hade sina allra bästa siffror gällande popularitet – då uppgav 57 procent av de som svarade på enkäten att de tyckte om henne. I samband med den enkäten hade Melania Trump gått på begravningen för den tidigare presidentfrun Barbara Bush, något som hennes make Donald Trump valde att hoppa över. På begravningen mötte hon också bland annat tidigare presidentparet Barack och Michelle Obama.

Melania Trumps siffror är låga – men Donalds är lägre

Men även om Melania Trumps siffror ser riktigt låga ut så har hon inte samma kris som maken eller hans kolleger. Donald Trumps popularitet ligger så lågt som 33 procent, och även videpresidenten Mike Pence har lägre popularitetssiffror än Melania Trump, uppger CNN.

Annons

Väljer man att bortse från raset som Melania Trump har gjort så har hennes popularitet som Första dam ända varit mycket lägre än hennes föregångare under de fyra åren hon haft i Vita huset. När Michelle Obama lämnade Vita huset efter åtta år låg hennes popularitet stadigt på 69 procent – samma siffra som när hon först blivit Första dam. Även George W Bushs fru, Laura Bush, var mer populär än Melania Trump, trots att hennes presidentmake var riktigt impopulär under slutet av sitt presidentskap.

Hillary Clinton, den presidentkandidat som Donald Trump lyckades vinna över i presidentvalet 2016, var Första dam mellan 1992 och 2000. När hon lämnade Vita huset efter maken Bill Clintons minst sagt skandalomsusade år som president, så var hon fortfarande 14 procent mer populär än Melania Trump.

Läs mer:

Annons