Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Melania Trumps sista tal som Första dam – ignorerar krisen

19 jan, 2021 
AvAino Oxblod
FotografRon Adar / M10s / MEGA / TT
På onsdagen svärs Joe Biden in som president och ersätter, tillsammans med hustrun Jill Biden, Donald och Melania Trump i Vita huset.
Nu har Melania Trump hållit sitt sista tal som Första dam – men väljer att inte nämna makens kommande riksrätt.
– Nu när Donald och jag avslutar vår tid i Vita huset, så tänker jag på alla människorna som jag har tagit med mig hem i hjärtat och deras otroliga berättelser om kärlek, patriotism och beslutsamhet, säger Melania Trump.
Annons
Vem är Melania Trump?Brand logo
Vem är Melania Trump?

På måndagen, två dagar innan paret Trump lämnar Vita huset i förmån för Joe och Jill Biden, publicerade Melania Trump sitt avskedstal till nationen.

I det förinspelade talet, som lades ut på Melanias Twitter-konto, pratade den Första damen om att välja kärlek över hat, och vikten av integritet. Hon nämnde också de hundratusentals amerikaner som dött i coronapandemin, och hyllade de läkare och sjuksköterskor som jobbat med viruskrisen.

– Jag har blivit inspirerad av de otroliga amerikaner i hela landet som har lyft upp våra samhällen med sin snällhet och sitt mod, godhet och nåd, säger hon i talet.

Melania Trump valde dock att hoppa över en del ämnen som många nog hade velat höra mer om. Första damen fördömde våld i bred bemärkelse, men nämnde inte det våldsamma upploppet i Kapitolium. Medan maken Donald nämndes en gång, så berörde hon inte makens stundande riksrätt, eller det faktum att han blivit avstängd från alla sociala medier efter att ha använt sina plattformar till att uppmuntra upploppet.

Annons

– De senaste fyra åren har varit oförglömliga. Nu när Donald och jag avslutar vår tid i Vita huset, så tänker jag på alla människorna som jag har tagit med mig hem i hjärtat och deras otroliga berättelser om kärlek, patriotism och beslutsamhet.

Melania Trumps sista ord från Vita huset

Melania Trump gick i stället vidare till att prata om sitt välgörenhetsinitiativ "Be best" som ska främja barns hälsa.

– När jag kom till Vita huset så funderade jag över ansvaret jag alltid hade känt som mamma, att uppmuntra, stärka och lära ut vikten av godhet. Det är vår plikt som vuxna och föräldrar att försäkra oss om att barnen har de bästa möjligheterna att leva meningsfulla och hälsosamma liv, säger Melania Trump i det förinspelade talet.

Hon avslutade sedan känslosamt.

– Jag kan inte med ord uttryck djupet av min tacksamhet över privilegiet att ha varit er Första dam, avslutade Melania Trump talet.

Varken Melania eller Donald Trump väntas vara med på insvärningsprocessen på onsdag, då Joe Biden svärs in som USA:s president, och hans hustru Jill Biden tar över som Första dam. I stället väntas paret Trump återvända till sitt lyxhem i Palm Beach i Florida.

Läs mer:

Annons