Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Meryl Streep hittade kärleken mitt i sorgen – makens stöd

08 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Meryl Streep hade precis blivit vräkt efter att ha sett sin pojkvän dö i en obotlig sjukdom – då träffade hon sitt livs kärlek.
I år har den Oscarsbelönade skådespelaren och Don Gummer varit lyckligt gifta i 44 år.
Här är deras osannolika kärlekshistoria.
Annons
Här är 11 kändisar som bor granne med andra kändisarBrand logo
Här är 11 kändisar som bor granne med andra kändisar

När Don Gummer kom in i Meryl Streeps liv 1978 så trodde nog ingen av dem att de skulle komma att bli varandras stora kärlekar. De träffades nämligen i en av Meryls svåraste tider i livet.

Ett par år tidigare, 1976, hade den unga skådespelaren träffat 14 år äldre kollegan John Cazale, och de två blev ett par. John var mest känd för sin roll i Gudfadern. När han och Meryl började spela in Deer hunter tillsammans upptäckte John Cazale att något inte stod riktigt rätt till – han kände sig sjuk och sökte läkarvård. Efter en rad tester och besök på sjukhus kom läkarna med mardrömsbeskedet: han var dödligt sjuk i lungcancer.

John Cazale och Meryl Streep i Deer hunter. John hann gå bort innan filmen kom ut.

På grund av sjukdomen kunde John inte ta ut någon försäkring, och Meryl bestämde sig för att ta en roll i serien Holocaust för att hjälpa honom att betala för vården. Även Johns vän Robert De Niro bidrog med egna pengar för att hjälpa sin vän med räkningarna.

Annons

Men trots ansträngningarna gick Johns liv inte att rädda. Den 12 mars 1978 gick han bort i lungcancer, 42 år gammal, och lämnade en förkrossad Meryl Streep.

Meryl Streep 1979.

Vräktes från lägenheten – kärleken räddade

Mitt i sorgen stod Meryl Streep inför praktiska problem – hon skulle bli av med sin lägenhet. Eftersom hon hade gått igenom så mycket på så kort tid dök Meryls bror upp för att hjälpa henne med flytten. Med sig hade han sin vän Don Gummer.

Don Gummer var en tre år äldre konstnär som precis som Meryl hade gått på Yale. När han fick höra om hennes problem erbjöd han henne att bo i hans lägenhet medan han var bortrest. Det blev början på en vänskap som skulle utvecklas till ett av Hollywoods längsta äktenskap.

Annons

Efter att ha hållit kontakt brevledes gifte sig Meryl och Don bara ett halvår efter att de först träffats, under en liten bröllopsceremoni i Meryls föräldrars trädgård. Skådespelarens mamma var inte nöjd med hur snabbt relationen hade gått, men för Meryl var beslutet självklart.

– Jag hade inte kommit över Johns död, men jag behövde leva vidare och Don lärde mig hur jag skulle göra det, har Meryl Streep sagt.

Meryl Streeps hyllning till maken

Ett år senare föddes det första av parets fyra barn, sonen Henry. Därefter följde tre döttrar – Mamie, Grace och Louise. Idag har flera av barnen gått i Meryls fotspår.

Meryl Streep och Don Gummer på Oscarsgalan 2018.

När barnen flyttade hemifrån valde Meryl och Don att flytta till New York, där de lever en ganska tillbakadragen tillvaro och bara syns på galornas röda mattor, snarare än på tidningarnas kändissidor.

2012 vann Meryl Streep sin tredje Oscar för rollen som Margret Thatcher i Järnladyn. Hon valde då att börja med att tacka sin make.

– Jag vill börja med att tacka Don, för när man tackar sin make i slutet av talet så spelar de alltid musik för att man ska sluta prata. Och jag vill att du ska veta att allt som är mest värdefullt i våra liv har du gett mig.

Källa: Brightside.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons