Mia Skäringer
2:08

Efter reklamen: Vad kan ni om varandra? Mia Skäringer och Anna Mannheimer

(2:08)

Mia Skäringer Làzàr, 44, är en av Sveriges mest hyllade komiker. Med roll i Solsidan, egna humorprogrammet Mia och Klara, flera bästsäljande böcker och humorturnén Avig Maria – No more fucks to give som sålde slut arenor runt om i Sverige har Mia Skäringer Làzàr cementerat sin plats i humoreliten.

Men nu väljer stjärnan att göra något oväntat – nämligen att bli artist. För den som sett hennes show så är det ingen överraskning att skådespelaren kan sjunga, men i stället för att sjunga covers kommer hon nu i november släppa ett helt album med nyskriven musik.

På fredagens släpps hennes första singel, Aldrig nu, som Molly Sandén har skrivit åt henne, utifrån Skäringers egna bok Maria – en kvinnlig komikers dagbok.

– Molly har skrivit Aldrig nu till mig. Jag tycker så mycket om hennes ärliga råa och lite sorgligt poppiga uttryck. För mig frågar låten: Vad är det vi hela tiden jagar efter i våra liv. Och varför. Varför är vi så oförmögna att se det enda vi egentligen har: ”nuet”? säger Mia Skäringer Làzàr i ett pressmeddelande.

Mia Skäringer Làzàr har fått hjälp av artisteliten

Boken behandlar många tunga ämnen, som psykisk ohälsa och självhat, och det är den boken som låtskrivarna har utgått ifrån när de skrivit låtarna till Mias nya album Maria. Utöver Molly Sandén så har Mia Skäringer Làzàr också tagit hjälp av artister och låtskrivare som Annika Norlin, Moto Boy, Ane Brun och Nina Persson.

Fattiga mannen ärvde herrgård för 523 miljoner efter dna-test

– Det är jobbigt att erkänna smärta för sig själv, att säga ”jag var utsatt”, och att våga göra det i den här tiden när man talar om en offerkofta-mentalitet. Men jag känner mig inte som ett offer i dag. Jag känner mig stark och mycket helare än på länge, har Mia Skäringer Làzàr berättat om sin bok, skriver Expressen.

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)