1:38

Efter reklamen: 7 av de bästa high school-filmerna genom tiderna

(1:38)

På 1980-talet var Molly Ringwald en av de allra största tonårsskådespelarna, när hon bland annat var en av stjärnorna i den hyllade kultfilmen Breakfast club.

Men när 17-åriga dottern Mathilda ville gå i mammas fotspår och satsa på en skådespelarkarriär redan som ung var Molly Ringwald inte positiv till det. Samtidigt har hon tvingats backa upp dottern.

– Som många skådespelare som har vuxit upp i branschen så försökte jag avskräcka från det så mycket som möjligt. Men man kan inte krossa ett barns dröm så jag försöker vara så stöttande jag kan. Jag har gett henne verktygen att vara den bästa skådespelaren hon kan vara. Det är en tuff bransch men hon vet det och går in i det med öppna ögon, säger Molly Ringwald i podcasten On with Mario Lopez.

Molly Ringwald med dottern Mathilda.

Gregory Pace/REX

Molly Ringwald: Gör ingen ny Breakfast club

Mathilda har också fått se en del av de filmer som Molly Ringwald gjorde som ung. Molly har också 11-åriga tvillingarna Adele och Roman med maken Panio Gianopoulos, och väntar nu på att de ska se dem också.

– Min äldsta har sett några av mina John Hughes-filmer och det var verkligen påfrestande, och jag är redo att gå igenom det igen med tvillingarna.

Molly Ringwald är för dagens generation mest känd för rollen som mamman Mary Andrews i Netflix-serien Riverdale. Hon hoppas nu att man inte ska välja att göra nyinspelningar av The breakfast club, något som annars blivit allt vanligare. I stället vill hon att klassikerna ska kunna inspirera helt nya filmer.

– Jag tycker inte om nyinspelningar. Jag hoppas att filmerna inspirerar folk, men de borde stå för sig själva.

11 klassiska filmroller – som egentligen skulle spelats av andra