Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Paris Jackson om uppväxten med Michael: Därför fick jag inte bära smink

06 apr, 2022 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Fotograftt
paris jackson
Kändisdottern Paris Jackson öppnar upp om skönhet, smink och beauty.
Samtidigt gör hon klart att när hon var ung – rådde strängt sminkförbud!
Annons
5 saker om Paris Jackson som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Paris Jackson som du kanske inte visste

I samband med att Michael Jacksons dotter Paris Jackson, 24, blivit ansiktet utåt för KVD Beautys nya Tattoo Pencil berättar hon om sina första sminkupplevelser, och om hur Tommy Lee och Nikki Sixx var hennes stora idoler.

– Alla dom där riktigt coola dudesen från 80-talet hade alla rött läppstift. Och jag ville vara precis som dom, så det första läppstiftet jag köpte var rött och sedan dess har jag kört på det, säger hon i en intervju med Allure.

Paris Jackson hade sminkförbud som ung

Samtidigt förklarar Paris Jackson att hon som ung inte fick lov att bära smink, och att hon fick låna make up från sina skolkamrater på plats i skolan. Viktigt var att sedan komma ihåg att ta bort sminket innan hemgång! Sminkförbudet varade inte hela livet, utan föräldrarna tillät henne sedan bära smink när hon blev äldre.

Annons

Paris Jacksons bästa skönhetstips

Vidare i intervjun berättar Paris Jackson att hon älskar att hålla på med både smink och beauty, men att hon är noga med att inte kalla det för ”self-care”.

– Om jag känner mig låg, då är det ju något som händer på insidan. Det är ju precis som ett hus, eller hur? Om grunden inte är stark nog kan du inte fixa det genom att måla fasaden lite snyggt, eller typ addera lite läckra prylar på taket. Du måste fixa det som pågår på insidan först, och sen när allt känns lite mer stadigt kan du köra på. Då kan du måla och fixa så det ser bra ut!

Paris om uppväxten: ”Vi var tvungna att förtjäna saker”

I fjol berättade Paris Jackson öppet om uppväxten med sin världskände, numera bortgångne, artistpappa Michael Jackson.

– Min pappa var väldigt bra på att se till att vi var kulturella, och han såg till att vi fick bra utbildning. Det var inte bara glitter och glamour, typ hotell och femstjärniga ställen. Men det var också, alltså vi såg ju allt. Vi åkte runt i världen och besökte utvecklingsländer. Och vi fick se varje del av spektrumet, sa Paris Jackson i en intervju med Naomi Campbells Youtube-serie No Filter 2020.

– När vi växte upp fick vi lära oss att vi var tvungna att förtjäna saker innan vi fick något, fortsätter Paris Jackson. Om vi typ ville ha fem leksaker från Toys “R” Us var vi tvungna att läsa fem böcker. Och det är att förtjäna och jobba in något, inte bara tro att man har rätten till en massa prylar eller bara tro att man ska få ditten eller datten. Att jobba för det, att jobba hårt för något, det är något helt annat. Det är en prestation!, fortsatte hon då.

Paris Jackson är dotter till Michael Jackson. Nu berättar hon om hur livet som barn till en av världens största stjärnor.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Foto: TT/Instagram

Annons