Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Relationen mellan syskonen Jackson efter uppväxten med pappa Michael

26 jan, 2022 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Fotograftt
Att växa upp i rampljuset har sina fördelar, men också sina nackdelar.
Fråga bara Prince, Bigi och Paris Jackson vars pappa är framlidne världsstjärnan Michael Jackson.
Nu pratar storebror Prince Jackson ut om syskonens relation idag.
Annons
5 saker om Paris Jackson som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Paris Jackson som du kanske inte visste

Med megaartisten Michael Jackson som pappa har kändisbarnen Prince ”Bigi” Michael Jackson II som är yngst, mellansystern Paris Jackson, och Michael Joseph ”Prince” Jackson Jr. som är äldst i syskonskaran, minst sagt vuxit upp i rampljuset.

Lille Blanket (numera Bigi), Prince och Paris under en minneskonsert för pappa 2011.

Tuffa uppväxten som kändisbarn

Att växa upp med en världskändis till pappa är dock något som satt sina spår i dottern Paris Jackson. I fjol delade hon med sig av sina tankar kring att växa upp som kändisbarn i programmet Red table talk. Hon berättade att hon går i terapi, där en av anledningarna till det är alla år som hon jagats av paparazzis. Något som idag gjort att hon lider av både ångest och PTSD, posttraumatiskt stressyndrom.

Annons

– Jag upplever ljudliga hallucinationer ibland med kameraklick samt svår paranoia och har gått i terapi för många saker men bland annat för det, säger Paris Jackson i intervjun, skriver NBC. Hon fortsätter:

– Jag hör en soppåse prassla och rycker till i panik, jag tror det är typiskt PTSD.

Bigi (tidigare Blanket), Paris och Prince Jackson under pappas minneskonsert.

Sonen Prince förstod inte att pappa var världskänd

Äldsta sonen Michael Joseph Jackson Jr. har i en intervju med Fox soul talat ut om hur han upplevde sin och syskonens uppväxt. Prince, som han kallas, berättar bland annat om hur det gick till när han först insåg att han pappa var en världskändis.

– Det var när jag var runt tio år och tittade på en video av när min pappa uppträdde. Jag minns inte vilket turné det var, men han uppträdde utomhus och det är stort hav av människor, och folk i publiken svimmade. Så jag frågade pappa: ”Varför svimmar folk? Jag träffar dig varje dag och jag svimmar inte”, berättar han om uppvaknandet kring att hans pappa var så känd.

Annons
Ovanlig bild från arkivet.
Michael Jackson på sonen Prince ”Bigi” (tidigare ”Blankets”) födelsedagskalas, och så ser vi äldste brodern Michael ”Prince” Joseph Jackson, Jr till höger, och vad vi antar är dotter Paris Jackson längst till höger.

Fina minnet med systern Paris

Han beskriver även hur musiken var ständigt närvarande i familjehemmet och han minns tillbaka till en specifik stund när han och systern Paris stod och sjöng på pappa Michael Jacksons låtar tillsammans.

– Det bästa minnet som jag har är när jag och min syster var helt upphetsade över att rädda djuren så vi gjorde en protest i vårt rum och gick runt och sjöng They don't care about us, berättar Prince Jackson.

Paris och Prince är gulliga mot varandra framför kameran.
Annons

Så är relationen mellan Jackson-syskonen idag

Nyligen talade Prince ut om relationen syskonen sinsemellan nu idag när alla är vuxna, och han slår fast att de har en god och nära relation.

– Idag finns inte den här hierarkin där jag liksom är storebror, utan vi är alla mer på samma nivå. Min syster har sina styrkor och min bror likaså och vi alla kompletterar varandra och dom ger mig styrka på många plan, förklarade han i showen Good Morning Britain.

– Vi har verkligen en nära relation, alla vi syskon. Och eftersom jag är äldst brukade pappa alltid säga att det var mitt ansvar att hålla ihop alla. Men efter det att han gick bort slackade jag efter lite med detta. Vi alla blev liksom utkastade i verkligheten, men där har mina syskon nu plockat upp detta, säger han också och menar att syskonen den senare tiden varit bättre på att se till att hålla kontakten.

– Ibland så blir det bara som så att livet händer, människor reser och sånt. Men varenda stund som jag har med mina syskon nu idag när alla är vuxna och har sina egna liv är för mig ett speciellt ögonblick.

Instagram-love från Paris till storebror Prince precis nyligen.
Annons