Hannah Ekwall skulle fyllt 40 – efterlevande maken Patricks sorg på dagen
Patrick Ekwall om saknaden efter Hannah: "Kan ingen jävel bara väcka mig""
2:46

Efter reklamen: Patrick Ekwall om saknaden efter Hannah: "Kan ingen jävel bara väcka mig""

(2:46)

Slå på ljud

I februari förra året gick sportjournalisten Patrick Ekwalls, 56, hustru Hannah Ekwall bort i sviterna av bröstcancer. Hannah Ekwall blev 39 år gammal.

Efter lämnades maken Patrik, den gemensamma 8-åriga dottern Tindra och Patriks barn från en tidigare relation, Hannahs bonusdotter Wilma, 21.

– Alla mors- och farsdagar kan fara åt helvete. Det har varit väldigt smärtsamt att ta sig an de dagarna, berättade Patrick Ekwall för Expressen strax innan familjens första jul utan Hannah.

Patrick Ekwalls första jul utan Hannah: ”Högtider kan fara åt helvete”

Patrick Ekwalls ord inför Hannahs 40-årsdag

Patrick Ekwall har varit öppen med både sin sorg, och hur han arbetar för att klara sig igenom dagarna som till stor del präglas av saknad och tomhet. Och i samband med det som skulle blivit Hannahs 40-årsdag nu den 9 januari lade han upp igen, och samtidigt berättar han om det intiativ han startat till förmån för Bröstcancerförbundet.

”På söndag fyller Hannah 40 år. Vi pratade ofta om den dagen, om en stor jäkla fest med glada härliga människor. Nu blir det inte riktigt så. Istället väntar en smärtsam, tung och jobbig dag. Men så tänkte jag att vi ska tamejfan fira och hylla Hannah, så som hon hade älskar att bli firad”, berättar han nu på sina sociala medier samtidigt som han delar en bild på Hannah tillsammans med dottern Tindra badandes i en pool.

Patrick Ekwalls fina initiativ

Han berättar även om initiativet som ska bringa in pengar till forskningen mot bröstcancer:

”Därför har jag startat insamlingen ”Hannah, 40 år” till förmån för Bröstcancerförbundet och låt den insamlingen bli en ”fest”, en sådan det sprakar om, så att hon får all anledning att le ner mot oss, där hon sitter med Adam och dricker hotshots”, skriver han samtidigt som han länkar till insamlingen.

”Alla bidrag är välkomna, stora som små, från privatpersoner och företag. Vi vill inte ha några blombud, vi ser hellre att ni lägger den pengen till insamlingen.”

”För alltid älskad. För evigt saknad”, avslutar han sitt drabbande inlägg.

Patrick Ekwalls ord om saknaden efter Hannah inför dotterns födelsedag

Patrick Ekwalls flyttplaner med 6-åriga dottern – lämnar Sverige

Mest läst