Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Patrik Isaksson om relationen till yngsta sonen efter skilsmässan

22 apr, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografCornelia Nordström/EXP/TT
Den nygifta artisten Patrik Isaksson är aktuell med nya musik för första gången på 12 år.
I podcasten Hitfabriken berättar han om relationen till yngsta sonen, efter uppbrottet från barnens mamma; SVT-profilen Sofia Rågenklint.
– Vi skilde ju oss och det är klart att han funderar. Precis som jag funderade, säger han.
Annons
Pia Johansson i Stjärnorna på slottet: Jag är redo för kärlekenBrand logo
Pia Johansson i Stjärnorna på slottet: Jag är redo för kärleken

I mars kom nyheten att den folkkära artisten Patrik Isaksson gift sig med kärleken Linda Hedlund, efter två års förlovning. Något som Aftonbladet var först med att rapportera om.

Patrik isaksson var tidigare gift med Fråga Doktorn-profilen Sofia Rågenklint, som han separerat från två gånger. Tillsammans fick exmakarna två söner.

Nu öppnar Patrik upp om relationen till sina barn efter uppbrottet från deras mamma.

Exhustrun Sofia Rågenklint: ”Vi har en fungerande relation”

Det var år 2001 som Sofia Rågenklint, då känd som deltagare i Fröken Sverige, och Patrik Isaksson gifte sig, vid 26 respektive 28 års ålder. De höll ihop i två år innan de separerade 2003. Sedan dröjde det till 2004 innan skilsmässan var över.

Annons

Men parets kärlekssaga var inte över. Några år senare hittade de tillbaka till varandra och flyttade till Sofias barndomsort Äppelbo i Dalarna tillsammans. Det var också här de startade familj och fick sönerna Tim och Alex tillsammans.

Hösten 2011 separerade de dock igen, och inledde nya kärleksrelationer. Sofia Rågenklint blev kär i skåningen Jonas Nemeth och flyttade till Helsingborg, och Patrik hittade så småningom kärleken på nytt i trebarnsmamman Linda Hedlund från Karlskoga, som nyligen blev hans fru.

Exmakarna Patrik Isaksson och Sofia Rågenklint år 2001.
Exmakarna Patrik Isaksson och Sofia Rågenklint år 2001.

Sönerna bor främst hos Sofia i Skåne med bonuspappan, men de träffar pappa Patrik Isaksson så ofta de kan.

– Patrik befinner sig ofta i turné och är mycket i Skåne. De träffar honom regelbundet. Vi har en fungerande relation. Det var länge sedan vi skilde oss, berättade Rågenklint för Svensk Dam år 2021.

Annons

Relationen till sonen efter skilsmässan: Blev inte som man tänkt

Patrik Isaksson är just nu aktuell med sitt första albumet på 12 år. När han gästar Fredrik Ralstrand i podcasten Hitfabriken berättar han att han använt privatlivet som inspiration till flera av låtarna.

Det finns en låt, som betyder extra mycket för honom.

– Det kommer en låt på nya skivan som heter Bortom ropen, bortom skratten som handlar om min son. Min yngsta son som är 16 nu, säger han.

Patrik Isaksson med sönerna Tim och Alex år 2018.
Patrik Isaksson med sönerna Tim och Alex år 2018.

Isaksson förklarar vidare hur låttexten berör sorgen över det fysiska avståndet mellan honom och sonen, efter att han och barnens mamma Sofia gått skilda vägar.

– Sonen bor i Skåne och jag bor i Stockholm, så den handlar om hur man känner sig som pappa och hur det inte blev som man hade tänkt sig från början. Vi skilde ju oss och det är klart att han funderar. Precis som jag funderade, säger Patrik öppenhjärtigt.

Efva Attlings ord om låten var ”spot on”

Vidare under intervjun i podcasten berättar han om relationen till Efva Attling, som designade hans och hustrun Lindas vigselringar, till bröllopet i våras.

Men det är inte bara Patrik som beundrar Efvas talang som formgivare, Efva beundrar honom som artist och han brukar därför skicka låtarna till henne innan de släpps .

– Efva Attling skrev till mig i går. Hon hade hört låten om min son. Så här skrev hon ”Jättefin låt med a fathers remorse and love.” Då svarade jag ”spot on”, för hon förstod direkt vad den handlade om, berättar artisten för Ralstrand.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons