Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Pernilla August giftermål med kärleken Isac

11 jan, 2023 
Pernilla August har hittat kärleken i sin Isac Larsson, och i somras tog de det stora steget och gifte sig.
För Femina berättar Pernilla August om beslutet som hon kallar ”tredje gången gillt”.
— Jag är väldigt lycklig, säger hon.
Annons
5 saker du vill veta om Pernilla AugustBrand logo
5 saker du vill veta om Pernilla August

Pernilla August är lycklig – och nygift. I somras sa hon ja till kärleken Isac Larsson, en man som hon känt sedan hon var liten. Skådespelaren kallar Isac, som till yrket är konservator, för en ”underbar man”, och konstaterar att hon bestämt sig för att det här är relationen som ska hålla livet ut.

– Det är tredje gången gillt, nu får det vara bra. Det är absolut inte hemligt men jag basunerar inte ut saker om mitt privatliv. Men jag är väldigt lycklig, allt är väldigt lugnt och sen kan jag berätta att vi har känt varandra sedan vi gick på småskolan här i Gamla Stan, säger hon i en lång intervju i Femina.

Isac Larsson och Pernilla August har känt varandra länge.

Pernilla August har varit gift två gånger tidigare, först med författaren Klas Östergren mellan 1982 och 1989, och sedan med danska regissören Bille August mellan 1991 och 1997. Båda äktenskapen har hållit i sju år vardera, en gräns som Star Wars-skådespelaren nu ser fram emot att bräcka.

Annons

Så gick Pernilla August vidare efter separationerna

I båda de tidigare äktenskapen har Pernilla fått barn – hon har dottern Agnes tillsammans med Klas Östergren, och de två skådespelande döttrarna Alba August och Asta Kamma August tillsammans med exmaken Bille. Att separera när man har barn är inte det lättaste, och Pernilla minns hur hon har behövt kavla upp ärmarna och bara lösa livet som separerad trebarnsmamma.

– Men hur pallar man? I dag när jag tittar tillbaka kan jag inte begripa hur jag ensamstående med tre barn gick och spelade teater på kvällarna. Hela lönen gick åt till att ha en barnflicka, och mitt i allt skulle jag bygga hus också. Jag köpte en tomt i Skåne när jag skilde mig från Asta och Albas pappa Bille och de fick börja i skola där, säger hon och fortsätter:

– När man är mitt inne i livsforsen så pågår man bara men det är kanske inte så konstigt att man behöver vila mellan varven i dag haha.

Se 5 kändisar som fyller jämnt 2023Brand logo
Se 5 kändisar som fyller jämnt 2023
Annons