Pernilla Wahlgrens stilresa genom åren
1:02

Efter reklamen: Pernilla Wahlgrens stilresa genom åren

(1:02)

Slå på ljud

Sanna Nielsen lämnade Allsång på Skansen efter flera år som programledare – och nu är det klart vem som tar över den folkkära programledarrollen. Pernilla Wahlgen kommer bli den nya Allsångsledaren, och hålla i programmet som sänds varje tisdag på SVT under somrarna.

Det var i tisdagens Morgonstudion som hon äntligen fick berätta om sitt nya drömjobb – och konstaterade att det varit jobbigt att hålla hemligt.

– Det är så skönt. Jag har aldrig varit med om sådan hemlighetsmakeri, säger Pernilla Wahlgren i SVT.

Marie Picasso försvann från rampljuset – bytte namn efter sjukdomen

Pernilla Wahlgrens glädje över nya jobbet

Pernilla Wahlgren berättar att hon tappade hakan av att få frågan om att vara Allsång på Skansen-programledare.

– Det är så stort. Det är så hedrande och smickrande, och jag är så glad att få axla den här manteln efter alla de fantastiska allsångsledarna som har varit innan mig.

Pernilla Wahlgren konstaterar att hennes långa och breda karriär har gjort henne redo för rollen som programledare i Sveriges kanske mest älskade program.

– Vad har jag gjort under alla mina år i den här karriären – jag har stått på scen, jag har sjungit, jag har varit lite rolig, jag har varit programledare ganska mycket. Jag älskar min publik, svenska folket, jag älskar hela den här traditionen med Allsången.

Kändisarna som plötsligt bytte namn i mitten av sina karriärer

Artisten tar sitt nya jobb på stort allvar.

– Det gäller att vara på tå, och både vara artisten som tar för sig och också lämna sitt ego lite åt sidan, för det är trots allt otroligt gäster varje vecka också.

Pernilla Wahlgren blir ny programledare i Allsång på Skansen.

Foto: SVT.
Mest läst