Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Prince Jackson om syskonens uppväxt med pappa Michael Jackson

15 apr, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Michael Jacksons tre barn: Prince, Blanket och Paris.
Hur är det egentligen att växa upp som barn till en av världens kändaste personer?
Det berättar Michael Jacksons son ”Prince” om i en intervju.
Annons
Kändisbarnen som vuxit upp – nu och dåBrand logo
Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

Michael Jacksons äldsta son, Michael Joseph Jackson Jr., har i en intervju med Fox soul talat ut om hur hans och syskonens uppväxt var.

Prince, som han kallas berättar bland annat om hur det gick till när han först insåg att han pappa var en världskändis.

Då förstod Prince att pappan Michael var världsberömd

Till en början lade han märke till att folk följde efter familjen och försökte ta sig så nära dem att de kunde röra Michael Jackson. Det tänkte sonen inte så mycket på, men vid ett tillfälle fick han en aha-upplevelse.

– Det var när jag var runt 10 år och tittade på en video av när min pappa uppträdde. Jag minns inte vilket turné det var, men han uppträdde utomhus och det är stort hav av människor, och folk i publiken svimmade. Så jag frågade pappa: ”Varför svimmar folk? Jag träffar dig varje dag och jag svimmar inte”, berättar han.

Annons

Förutom Prince hade Michael Jackson två andra barn: dottern Paris Jackson och sonen Prince Michael Jackson II, eller Blanket som han kallas.

Fina minnet med systern Paris

Storebrorsan får frågan hur det var att växa upp med ”the king of pop”.

– Jag kan så klart inte säga nog bra saker om den tiden som jag fick med min pappa, säger Prince Jackson samtidigt som han förklarar att utöver syskonen – så räknades även alla kusiner in som den närmaste familjen.

Han beskriver hur musiken var ständigt närvarande i familjehemmet och han minns tillbaka till en specifik stund när han och systern Paris stod och sjöng på pappa Michael Jacksons låtar tillsammans.

– Jag har inte träffat någon som inte har gjort det, för att vara ärlig. Det bästa minnet som jag har är när jag och min syster var helt upphetsade över att rädda djuren så vi gjorde en protest i vårt rum och gick runt och sjöng They don't care about us, berättar Prince Jackson.

Annons