Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Prins Daniel har visat coronasymptom – är i riskgrupp

16 okt, 2020 
AvLovisa Ström
FotografTT
Under veckan började prins Daniel visa oroväckande sjukdomssymptom. Nu har han testat sig för covid-19.
Annons
11 magiska festbilder på Carl Philip och SofiaBrand logo
11 magiska festbilder på Carl Philip och Sofia

Kungafamiljen har föregått med gott exempel sedan pandemins start och har varit tydliga med att de respekterar och följer Folkhälsomyndighetens restriktioner till punkt och pricka.

Men trots deras försiktighetsåtgärder har de gjort allt de kan för att ändå vara på plats och hjälpa till i den mån de kan i denna kris.

Kronprinsessan Victoria har visat sin hängivenhet till svenska folket flera gånger om den senaste tiden. Bland annat har hon visat sitt stöd till Stockholms stadsmission och deras viktiga arbete under krisen, och hjälpte bland annat till med matlådor som sedan levererades till Huddinge sjukhus. Men det tar inte slut där.

Idag var kronprinsessan på plats i Västmanland för att fokusera på de utmaningar och ansträngningar som har mött länet under coronapandemin. Hon var där för att träffa representanter från sjukvården, skolan, näringslivet och besöksnäringen för att få information om hur pandemin har påverkat dem, och vilka åtgärder de tagit till för att hantera den speciella situationen.

Annons

Men när Viktoria anlände till Västmanland idag märkte man direkt att det var något som inte stod rätt till.

Prins Daniels nya sjukdomsbesked

Länsbesöket i Västmanland var planerat sedan länge, och planen var att både kronprinsessan och prins Daniel skulle vara på plats. Men när Victoria idag anlände ensam förstod folk att något har hänt, och alldeles riktigt. Prins Daniel har nämligen blivit sjuk.

– Tyvärr är inte Daniel med mig i dag, han är lite förkyld och är hemma i dessa tider, säger Victoria till VLT.

Prinsen ska ha visat förkylningssymptom under veckan och därför valt att ställa in.

– Prinsen har en lättare förkylning och avstår därför dagens besök. Med anledning av sina förkylningssymtom har prinsen testats för covid-19, säger Johan Tegel vid hovets informationsavdelning till Svensk Damtidning.

kung Carl Gustaf och drottning Silvia tillhör riskgruppen har de hållit sig i karantän sedan coronavirusets spridning. Men de är inte de enda i kungafamiljen som anses vara extra utsatta.

Annons

Då Daniel genomgick en njurtransplantation för elva år sedan anses han nämligen också vara riskgrupp, vilket såklart har oroat många. Men som tur var kunde kungafamiljen i onsdags utesluta att Daniels förkylningssymptom berodde på covid-19, då testet visade sig vara negativt.

Prinsen har alltså bara åkt på en vanlig höstförkylning och hoppas vara tillbaka så fort som möjligt.

Läs mer:

Annons