Priscilla Presley.

Priscilla Presley, 75, har sålt sitt enorma lyxhus i Beverly Hills, där hon bott under många år.

Prislappen låg först på 134 miljoner kronor, men sänktes till 122 miljoner kronor i mitten av oktober. Nu har den till slut sålts för 110 miljoner kronor, skriver Page Six.

Presley, som var gift med Elvis Presley mellan 1967 och 1973 och födde deras enda gemensamma barn Lisa Marie Presley, lade ut huset till försäljning redan i somras, men har tvingats sänka priset två gånger för att få det sålt.

Huset byggdes redan 1951, men totalrenoverades 1994. Huset beskrivs ha "intima umgängesutrymmen”, inkluderat ett bibliotek och ett whiskeyrum. Mäklaren Peter Zimble, som representerade den anonyma köparen, beskriver det sju sovrum stora huset som ”ett perfekt exempel på arkitektur i spansk stil”. Huset är full av rustik karaktär och charm, och har eldstäder och bjälkar i taken. Nästan alla rum öppna upp mot trädgården, där det finns en separat gästsvit, en pool och en tennisbana.

Den romantiska atmosfären har gjort huset attraktivt för köpare, även om Presley tvingats sänka priset två gånger.

– När man står på terassen känns det som om man är på ett avlägset gods i Europa, säger Zimble till Page Six.

Huset där Elvis och Priscilla firade smekmånad till salu

När huset lades ut till försäljning var det för första gången på mer än 45 år. Dokumenten sträcker sig dock inte så långt bak att man kan se exakt när Priscilla Presley flyttade in i huset, men klart står alltså att hon köpte huset senast några år efter skilsmässan från Elvis Presley.

Samtidigt ligger huset där Elvis och Priscilla firade sin smekmånad nu ute till försäljning. Huset, som kallas för ”Elvis honeymoon hideaway”, ligger ute till försäljning för 2,5 miljoner dollar, alltså över 21 miljoner kronor. Elvis hyrde huset 1966 för ett helt år framåt, och det var där det först var tänkt att han och Priscilla skulle gifta sig. Men efter att uppgifterna om bröllopet läckte till pressen åkte paret till Las Vegas och gifte sig i stället, skriver TMZ.

Huset där Elvis och Priscilla Presley firade smekmånad.

Huset där Elvis och Priscilla Presley firade smekmånad.

Läs mer:

Lisa Marie Presley i medicinskt nödfall – fyra månader efter sonens död

Lisa Marie Presley bryter tystnaden om sonens död

Kändisarna som gift sig i Las Vegas