Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Relationen mellan Paris Jackson och Janet – 12 år efter Michaels död

02 nov, 2021 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Fotograftt
paris jackson och fastrarna jackson
Nu har det gått tolv år sedan Michael Jacksons död. Under tiden har banden mellan hans kvarlevande familjemedlemmar varit aningen ansträngda. Och de senaste åren har medierna uppmärksammat en hel del gräl mellan dottern Paris Jackson och systern Janet Jackson.
Så är deras relation idag.
Annons
TV: 5 saker om Paris Jackson som du kanske inte vissteBrand logo
TV: 5 saker om Paris Jackson som du kanske inte visste

Paris Jackson är Michael Jacksons dotter. Paris, som idag är 23 år gammal, berättade tidigare i år om sin uppväxt med sin pappa. I en intervju med Naomi Campbells Youtube-serie No Filter sa hon:

– Min pappa var väldigt bra på att se till att vi var kulturella, och han såg till att vi fick bra utbildning. Det var inte bara glitter och glamour, typ hotell och femstjärniga ställen. Men det var också, alltså vi såg ju allt. Vi åkte runt i världen och besökte utvecklingsländer. Och vi fick se varje del av spektrumet, berättade Paris då.

Åren efter pappa Michael Jacksons död

Men i efterdyningarna av sin pappa Michael Jacksons död 2009 har resterande familjemedlemmar hamnat i luven på varandra. Under åren har det uppmärksammats en hel del gräl mellan Michaels dotter Paris Jackson och hans syster Janet Jackson.

Annons

Sprickan mellan Paris och Janet Jackson

Den 27 juni 2018 somnade Michael Jacksons pappa Joe Jackson in. Han blev 89 år gammal. Stjärnagenten hade under flera års tid lidit av cancer i största hemlighet, och dödsfallet skapade en stor spricka mellan Paris Jackson och resterande familjemedlemmar.

Enligt uppgifter till Radar Online blev Paris Jackson besviken på sina släktingar för att de mörkat hennes farfars hälsotillstånd för henne, och hon uppges även blivit arg över att man smutskastat Joe efter hans död.

Både Janet och Michael har tidigare vittnat om att deras pappa ofta misshandlade dem under uppväxten.

– Familjen har försökt skydda henne från Joes förflutna genom att inte avslöja hur våldsam han var. Paris känner bara till hans snälla sida, säger källan.

Bråken över begravningen

Familjebråken eskalerade även inför planeringen av Joes begravning. Paris och Janet hade två helt olika uppfattningar om hur ceremonin skulle se ut.

Annons

– Paris ser Joe som en legend, och hon kräver att han ska hyllas och minnas som det. Men Janet hade fortfarande en dålig relation till honom, säger källan enligt sajten.

Paris Jackson: Fick ingen information

2018 när Janet Jackson hyllades med pris under Billboard Music Awards-galan började sociala medier koka. Detta då Paris Jackson inte deltog under sin fasters prisutdelning tillsammans med de andra familjemedlemmarna.

”Ingen från mitt management eller från min familj informerade mig om Billboards-galan.”, motade hon på sina sociala medier strax efter uppståndelsen som hennes frånvaro orsakat samtidigt som hon gjorde klart att detta inte egentligen har med någon annan att göra än dem i familjen.

I samma veva publicerade Paris Jackson även en bild på sin faster Janet, i vilken hon skrev och grattade henne för det ärofyllda priset.

Janet Jackson följer inte Paris på Instagram

Den senaste tiden har dock gått förbi utan att det uppmärksammats några stora gräl mellan medlemmarna i familjen Jackson. Men samtidigt som både Paris och Janet Jackson är flitiga Instagram-användare, så verkar det som att det gnisslar en aning.

För Paris följer nämligen sin faster – som inte följer tillbaka.

paris jackson på stella mcarthy i somar
Paris Jackson har länge tampats med depression och psykisk ohälsa, men i somras berättade hon att hon idag mår bättre.
Se också: 5 kändisbarn med väldigt kända gudföräldrarBrand logo
Se också: 5 kändisbarn med väldigt kända gudföräldrar
Annons