Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Paris Jackson om varför uppväxten gett henne PTSD

15 jun, 2021 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Paris Jackson om varför uppväxten gett henne PTSD
Paris Jackson är dotter till Michael Jackson. Nu berättar hon om hur livet som barn till en av världens största stjärnor satt sina spår.
Annons
Kändisbarnen som vuxit upp – nu och dåBrand logo
Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

Paris Jackson är Michael Jacksons dotter. Paris, som idag är 23 år gammal, berättade tidigare i år om sin uppväxt med sin pappa, i en intervju med Naomi Campbells Youtube-serie No Filter.

– Min pappa var väldigt bra på att se till att vi var kulturella, och han såg till att vi fick bra utbildning. Det var inte bara glitter och glamour, typ hotell och femstjärniga ställen. Men det var också, alltså vi såg ju allt. Vi åkte runt i världen och besökte utvecklingsländer. Och vi fick se varje del av spektrumet, berättade Paris då.

Paris Jackson om uppväxten med pappa Michael

Och hon förklarade att hon och hennes syskon inte fick allt de pekade på. För att få något så var man tvungen att förtjäna det, på ett eller annat sätt.

Annons

– När vi växte upp fick vi lära oss att vi var tvungna att förtjäna saker innan vi fick något, fortsätter Paris Jackson. Om vi typ ville ha fem leksaker från Toys “R” Us var vi tvungna att läsa fem böcker. Och det är att förtjäna och jobba in något, inte bara tro att man har rätten till en massa prylar eller bara tro att man ska få ditten eller datten. Att jobba för det, att jobba hårt för något, det är något helt annat. Det är en prestation!

Paris Jackson om det som gett henne PTSD

Paris Jackson, som växt upp mitt i rampljuset, jobbar idag som modell, skådis och artist. Men att ha växt upp som barn till en av världens största stjärnor har satt sina spår.

Willow Smith och Paris Jackson i Red table talk.

Nu berättar hon i programmet Red table talk att hon går i terapi, där en av anledningarna till det är alla år som hon jagats av paparazzis. Något som idag gjort att hon lider av både ångest och PTSD, posttraumatiskt stressyndrom.

– Jag upplever ljudliga hallucinationer ibland med kameraklick samt svår paranoia och har gått i terapi för många saker men bland annat för det, säger Paris Jackson i intervjun, skriver NBC. Hon fortsätter:

– Jag hör en soppåse prassla och rycker till i panik, jag tror det är typiskt PTSD.

Annons